Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Monday, October 4, 2010

Part time job zaman dulu - Part 2 (Pipel Wocing)

Perfect!
(Result from 'people watching as a hobby of a camera lover'. Huhuhu....)

Ingat tak cerita pasal makcik yang kecoh sebab spek mahal dia jatuh dalam lobang toilet tu? Haa..bagus. Sebab GB bukan nak cerita pasal dia pun. Buang karan ja!

Ini cerita lain…

Nak tau apa bestnye dok kat kastemer servis kaunter? Pipel wocing.  Atau bak kata Leonardo di Caprio….People watching…ye....the greatest hobby on earth bebeh!

Servis kaunter tempat GB keje tu ngadap betul-betul depan satu lorong yang menuju ke management opis Jusco dan surau. Dah clearly indicated, ada management opis dan surau sahaja. Tapi selalu pulak ada kastemer cina dan india masuk ke lorong tu. Pelik jugak. Ingatkan depa nak solat..rupa-rupanya kes tersalah masuk sebab nak pegi toilet daaa…. 

Tu la depa, asal ada lorong je nak masuk. Asal ada lorong je ingat ada toilet. Padahal kat signboard dah terang-terang tulis "Surau" okeh! Mana ada toilet! Huh!

Yang lawak nye kan...masa masuk depa terkocoh-kocoh masuk sebab dah tak tahan nak membuang dan keluar pun terkocoh-kocoh juga sebab tak membuang-buang lagi. Dah kene pusing pulak cari toilet. Muka memasing pun dah ketat semacam...maklum la...hajat tak kesampaian. Kihkihkih!

GB yang dok kat servis kaunter ni depa buat dono jaaa..tak tanya pun kat mana toilet. Jual mahal konon. Kalau sembelit jangan salahkan GB. Huuu~

Tapi bagus jugak. Depa berjaya buat GB gelak sakan kat kaunter tu. Sungguh menghiburkan!

P/S: Ada sorang encek ensem yang selalu ke surau tu hari-hari. Rambut dia cantik. Katanya, 'surau adalah tempat jiwa kita'. Wallawehhh encek, di manakah dikau sekarang??? :D 

34 comments:

  1. laaaaaaaa..
    kau msh mcri dia.. pa kte guna fg jer adeii mana tau skli kail dia dia akan terus jtuh hati kt ko :)

    cari jgn tak cari

    ReplyDelete
  2. suri:

    haishh...mana ada cari la...

    teringat jaaa.

    hahaha

    ReplyDelete
  3. rasanya kt midvalley pn situasi nye sama.. surau bwh tu org igt ada toilet uhuhu.. amboi mengusha nampakkkk.. :)

    ReplyDelete
  4. hehhe encek ... dah ada dalam kenangan GB .... wassalam ..:P

    ReplyDelete
  5. selalu je orang salah masuk lorong nie..hohoo

    ReplyDelete
  6. rambut je ke cantik????

    kahkahkah

    ReplyDelete
  7. sure handsome kan mamat tu...
    hehehehe...

    ReplyDelete
  8. laaarrr.. seloooowww la GB
    lenkali cepat2 pass no hp kat dia..
    hahaha

    ReplyDelete
  9. perghh. itu ayat nk mengayat ko jer. boleh pcaya ker? wahahaha. kalau dia nk gi toilet pon dia ble cakap 'toilet adalah jiwaku jua' hehe.jgn mare....

    ReplyDelete
  10. salam GB..kalau dah tak tahan sangat..mana muka tak kelat..nasib dia tak lepaskan kat surau tempat ambik wuduk..akak pernah terjumpa macam tu..

    ReplyDelete
  11. hihi, kalau nk tny toilet bole tny kat customer service eh? x tau pon. mmg selalu toilet mesti kat lorong tu yg men masuk je. kihkih

    ReplyDelete
  12. haha! kesian org yg tak paham signbod ni :p

    ReplyDelete
  13. salam..wa!!!nak jadi ahli geng surau ke? huhuhuhuh

    ReplyDelete
  14. Kesian dorang terkocoh-kocoh. Hehehehehe.... Sya sampai sekarang ni tak pasti GB keje kat mana?

    ReplyDelete
  15. cikfiza:
    kan kan?
    bukan usha....people watching.....eheheh

    ReplyDelete
  16. azuan:
    ok, persepsi tu dah jadi general. sebenarnya ini cara designer observe and solve the problem

    ReplyDelete
  17. LyNn HaMzAh:
    sbnarnya dia mmg ensem pun. hahaha!

    ReplyDelete
  18. h4ni3 :

    ada yg kata org kedah ni lampi (lambat pikap). betul kot... hahahaha

    ReplyDelete
  19. Srikandee:
    ada jamu utk org lambat pikap tak babe? hihihi

    ReplyDelete
  20. alien:
    jumpa kamu besok. depan surau. tlg jgn tukar stail rambut. nanti GB tak cam.

    hahahah!!!

    ReplyDelete
  21. kak Erna :

    aha, mmg penah jumpe pun kes mcm tu. ape la punye spesis..

    ReplyDelete
  22. Poyaty:
    laaa...itu la gunanya customer servis....hihihi

    ReplyDelete
  23. Mr Noble:
    mungkin diorg igt ada signbod dah jatuh kot. huuhuu

    ReplyDelete
  24. sahromnasrudin:
    eh...ok pe jadi geng surau. hahaha

    ReplyDelete
  25. Zezebel:

    mmg kesian. tapi utk kite yg tak terasa nak membuang mmg nampak kelakar habis lah! hahaha

    skrg GB keje tempat lain la..jusco tu keje part time masa sem 3 tahun 3 dulu....lama dah...

    ReplyDelete
  26. mesti mcm2 mimik muka dah GB tgk... yg ketat, yg kemut, yg masam..he..he..he..he..

    ReplyDelete
  27. gismo82 :
    itu yg buat tak boring tu. hahaha!!!

    ReplyDelete
  28. Oh kirenya kaunter pertanyaan bleh tanya la toilet kat mana... la cek taktau pon.. slalu tanya kat makcik toilet,blah mana laki,blah mana pompuan,tu jer..hihi..cek org kedah..

    ReplyDelete
  29. Razif Radzi:
    heheh. next time cuba pi tanya kt kaunter tgk...depa kena jawab tau. dah nama kastemer servis. GB pun selalu ja tuju ke kaunter kastemer servis dulu esp kalau pi tempat2 yg tak familiar.

    kedah tang mana cheq...?hihi

    ReplyDelete
  30. ahaha...tapi betul tau...dalam OU tuberapa kali cari toilet tak jumpe..haih

    ReplyDelete
  31. queen: itu la gunanya customer servis....

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D