Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Thursday, October 21, 2010

OBBK: Singa yang baik hati

Waiting space at Dr Singa's clinic
(Location: Taman Sri Manja, Old Klang Road, KL, Malaysia)

Pada suatu masa dahulu.....eh silap.
.
.
.
.
Minggu lepas GB demam mengejut lagi. Pukul 11 pagi panas menggigil sampai tidak mampu buat kerja langsung. Terfikir untuk ambil MC tetapi GB tidak mampu memandu dalam situasi begitu. Terus mengadu di mukabuku...

Tiba-tiba dapat pesanan ringkas. Dari akak DrSinga. Katanya, kalau mahu MC datanglah ke klinik. Terus sahaja bersemangat kerana ada yang ambil berat. (ketawa)

Petang juga baru GB pergi ke kliniknya. Walaupun ketika itu akak DrSinga tiada, tetapi GB redah sahaja. Yang penting MC. Dan ubat. (walaupun antivirus antibiotiknya GB tidak habiskan) Dan air percuma. (ketawa lagi).

Kalau mahu tahu apa air percuma yang GB maksudkan, cubalah demam. Dan pergi klinik DrSinga. Dan DrSingalah singa paling baik pernah GB kenal.

P/S: Berbaloi-baloi. (ketawa lagi kuat-kuat...maaf, tengah weng)

49 comments:

  1. kene bayar x amek mc kat situ? :P

    ReplyDelete
  2. bestkan berkawan dengan doktor yang baik, ambil berat, kira tak sesuai ke gelaran singa :) kalau i dekat, i pun nak jenguk..

    ReplyDelete
  3. dekat mana klinik Dr Ibu Singa nie???

    ReplyDelete
  4. gua yang kat ipoh nie kalau demam ketar ketar rope gitu nak pegi klinik dr singa agak agak boleh tak..

    ReplyDelete
  5. huhu

    kat mana kliniknya GB, bole buat lawatan tapak ke sane di kala demam menggigil..

    ReplyDelete
  6. salam GB..amboi..ketawa sakan ye..suka dapat mc..kalau macam ni dah tentu cepat baik..
    alhamdulillah..ada singa yang baik kan..

    ReplyDelete
  7. boleh buat teka-teki ni..

    "dalam byk2 singa..singa ape yg baik sekali???"

    jawapannye DrSinga...lalalalla :)

    nak MC gakla...

    ReplyDelete
  8. Jauhnya pulak nak ke Old Klang Road tu utk amik MC....

    Tapi kalau utk jumpa DrSinga ok gak.. tapi malu lah...

    ReplyDelete
  9. Rasa tak sabar nak bersua muka dengan Singa yang baik tu. Mana alamat dia? :)

    ReplyDelete
  10. suffer8zine:
    MC free takdak. air free ada. hahah

    ReplyDelete
  11. wehwehwehhhhhh...
    patutlah tersedak uhuk uhuk uhuk..
    .
    .
    nasib baik Dr Singa itu tiada di klinik...
    nasib baik Dr Singa telah menukar kerusi yang sangat terbarai dan memalukan di luar itu...
    nasib baik anda datang time Dr Singa tiada...kerana Dr Singa sangat suka mencucuk menginjek kawan-kawan Dr Singa yang demam ...
    .
    .
    .

    ReplyDelete
  12. dr.singa yang baik!!
    tergoda i...wakakaa~

    ReplyDelete
  13. ummi5:
    tuh la...terharu tau. sob sob!

    ReplyDelete
  14. b.r.u.t.a.l.s.o.l.o:
    yg brutal dan solo pun dia cari gak...hahaha

    ReplyDelete
  15. -•»Á®ÐZMÀ®Ñ«•- :
    boleh tp ko kene dtg sendiri balik sendiri la. heheh

    ReplyDelete
  16. mas:
    haa...dokek yo dongan opis den. nanti den bagitau

    ReplyDelete
  17. kak Erna:
    ketawa tu sebab seronok demam dah baik. heheh

    ReplyDelete
  18. makdara TERdiva:
    100 markah! haha

    ReplyDelete
  19. Erma Fatiha:
    ha...satu lagi punca ketawa kuat sebab dah baik walau tak abiskan antibiotik. hehehe!

    ReplyDelete
  20. a.z.r.i.n.a.03.07:
    takpe azrina, drSinga tak malu nak jumpa awak. kihkih

    ReplyDelete
  21. kakcik:
    nanti saya bagi. ke drSinga nak bagi senirik?

    ReplyDelete
  22. DrSinga:
    phew.....nasib baik anda tiada di klinik. GB lebih fobia dgn dokter berbanding singa. hahaha!!!

    ReplyDelete
  23. hujung tu- bilik stor yang menyamar sebagai bilik rehat bersaiz hobit... keh keh

    ReplyDelete
  24. port baekk nii..sng ek dpt? bestt2

    ReplyDelete
  25. KGG:
    ko tak refer kat aku kan? heheh

    ReplyDelete
  26. izee:
    kalau demam kompem dapat...heheh

    ReplyDelete
  27. puteri:
    betul...tak caye tanya drSinga. heheh

    ReplyDelete
  28. dah hagak dah Kucing tu akan sibukkan pasal bilik stor hobbit tu!!!

    ReplyDelete
  29. drSinga:
    kucing dan singa di blog bunga. heheh

    ReplyDelete
  30. wah dapat mc free. dulu2 kena ambik mc mesti bayar. cis.

    ReplyDelete
  31. gB,
    kat klinik saya pun ada buku MC.
    Sapa nak, kena dengar tazkirah dulu.
    Terutama yg rasa rezekinya kurang berkat dan asyik sakit sahaja.
    Tapi yg betul2 sakit, MC boleh hantar courier ke office. Siap ubat sekali.

    p.s Nak tanya, yang ada gambar 3 orang kat klinik DrSinga tu iklan apa ye?

    ReplyDelete
  32. vidadarisakura:
    aish..dah dapat ubat sekali dgn MC mana ada free...heheh

    ReplyDelete
  33. zoul dahan:
    klinik kat mana? heheh

    GB jarang sakit, sebab tu jarang amik MC. nak2 pulak GB mmg takut dokter pun huhuhu. tapi kalau betul2 sakit mmg pegi klinik jugak la sebab kalau dok opis nanti kene buat keje jugak walau tgh sakit pun.

    kalau GB pegi pun kene dgr tazkirah dulu jugak ke? ngeee

    ReplyDelete
  34. zoul dahan:
    lupa nak jawab. itu poster iklan cervical cancer.

    ReplyDelete
  35. tak boleh bukak page tu dear.. hoho.. get well soon! ke dah sihat ni? hehe

    ReplyDelete
  36. ayaq free apa? seronok tu dapat minum free nak jugak? teh tarik kurang manis ada? hehehhe

    http://twinkywinkystars.blogspot.com

    ReplyDelete
  37. air suem hee..

    harap sahabatku baik hendaknya..
    klu 1 org ok lagi klu 10 org dtg dan kenal dr singa habislah//satu buku mc habis setiap hari heee

    ReplyDelete
  38. memang berhajat nk pergi!
    tunggu masa je nak demam ni!

    ReplyDelete
  39. amni:
    page mana? page drSinga ka?

    ReplyDelete
  40. drama mama:
    ayaq spesel.....hahaha

    ReplyDelete
  41. suri:
    salah. bukan air suam. ini air yg lebih spesel dari itu...hahaha

    ReplyDelete
  42. eliz:
    hahaha dia tunggu demam pulak...hang tau dak demam tu seksa? :p

    ReplyDelete
  43. Razif Radzi:
    haa...meh meh ke klinik dokter singa. dgn syarat...kene demam. hahaha

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D