Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Friday, October 22, 2010

OBBK: Muka dan bawah lengan sama penting

Struktur dalaman bumbung surau di Hentian R&R Bukit Gantang
Lokasi: Masjid

Ini adalah senario biasa yang mungkin remeh pada sesetengah orang, tapi sangat penting untuk diambil perhatian.

Ada sekumpulan gadis. 
Comel-comel belaka. 
Berpakaian sopan,.
Sejuk mata memandang. 

Rasanya kebanyakan bakal-bakal ibu mertua sememangnya suka dengan gadis-gadis sebegini. 

Tetapi....ramai di antara mereka ada bau

Faham tak?

Kalau tidak faham juga, bau tersebut berpunca dari ketiak bawah lengan mereka yang tidak 'dijaga'. Bau tidak bagus ini sangat mengganggu para jemaah lain yang mahu mengerjakan solat. Bau ini akan mencalarkan imej mereka yang berwajah comel ini apabila melintasi orang lain juga.

Sedangkan...
.
.
.

Allah sukakan keindahan. 

Nabi sukakan wangi-wangian.

P/S: Jangan bagi alasan itu dan ini. Tidak perlu wangi kalau mereka tidak mahu, tetapi tolonglah jangan busuk. Sekian.

38 comments:

  1. Oho.. kakcik pernah 'terseksa' gara-gara bau ini.... nak larui tak boleh, sekurang2ya 8 jam sehari terpaksa duduk berdekatan! :(

    ReplyDelete
  2. kakcik: ei....kene buat sesuatu kak...mau sakit kalau asyik kene hidu bau tu je...!

    ReplyDelete
  3. perlu ditego mereka itu-GB igt tak kejayaan GB 'menghilangkan bau' si BB..huhuuu

    ReplyDelete
  4. tak perlu wangi. tapi kalau busuk, tolong bagitahu :)

    ReplyDelete
  5. pelek kan ... macam dia tak bau sendiri ke ???... adus

    ReplyDelete
  6. pelik kenapa dia tak sedar ada bau kan???
    ada kawan saya.. seorang Dr..satu bilik semerbak..

    ReplyDelete
  7. OMG Dear.........u know wut I always suffered in here kan kan kan ????
    Tp kata org, those with bau doesnt realized that they actually got that bau....

    ReplyDelete
  8. peehh... kena kasi hadiah deodoren kat diorang nih, macam dalam iklan deodoren tu..

    cuba pakai satu jenis batu / kristal yg kasi hilang bau. dia panggil magic crystal, semlly no more & berbagai2 nama lain. guna lepas mandi.

    lepas tu baru best nk pakai deodoren.

    cousin saya pun ada sorang, takut nk tegur kang kecik ati plak hahahaha

    ReplyDelete
  9. sgt betulll. tp jarang lah muka comel ade bau. selalu 'abangLa' yg bau ketiak dia nauzubillah.

    kalau pompuan ade bau. maluuuu :D

    ReplyDelete
  10. yes..ini memang isu sejagat beb..

    adus, seswai sgt ko bangkitkan. kenkadang golongan yang dirujuk itu tidak perasan akan bau yg semulajadi itu.

    pasai tue, jom kita tego mereka apabile setiap kali berjumpa. bukan apa, dia bole improve sket saham dia lepas tue..

    tp, i setuju dengan poyaty..heheee biasenye LELAKI la....ufffff pls beli la deodaran cap garam ke ape ke.


    ;)

    ReplyDelete
  11. sahrom:
    malas nak bagitau golongan mana sebab takut nanti dikatakan GB cop pulak...

    ReplyDelete
  12. suffer8zine:
    yg GB tak faham tu, kenapa diorg taknak pakai deodoren?

    ReplyDelete
  13. fatin:
    heheh...alhamdulillah berjaya kan dgn budak itu. sampai sudah dia tak busuk lagi. :)

    ReplyDelete
  14. scha:
    dia tak boleh bau. tp kawan2 dia boleh bau kan?

    ReplyDelete
  15. drSinga:
    akak kene bagitau kawan tu....kes saya haritu, bebudak tu bukan kawan saya. kalau kawan mmg saya ckp...

    ReplyDelete
  16. aspen:
    ckp je. tapi kalau lelaki susah sikit nak bagitau. dgn fomfuan kite boleh slow talk. heheh

    ReplyDelete
  17. kemm:
    hmm...kene buat satu entry ttg cara2 menegur org tu ada bau lah. tapi kalau saya 'ter'ada bau tolong bagitau ok!
    p/s: awak tak penah busuk lagi la so far. ngeee

    ReplyDelete
  18. Poyaty:
    bangla mmg menyengat bau diorg. yg kategori muka comel ni...alahai...nanti lah GB bagitau dlm next entri

    ReplyDelete
  19. pasal bau2 ne yg peningg.. kdg2 hidung kene kembang kempis.. ahahaa

    ReplyDelete
  20. mas:
    aku suka org islam yg berimej elok dan kemas sebab kite represent agama kita. sebab tu aku highlight dlm entri. moga2 bermanfaat

    ReplyDelete
  21. darkbatman:
    tak bernafas terus rasanya...tak tahan!

    ReplyDelete
  22. gb kena bt ilan pas ni kasi dema paham betul2 heeee

    ReplyDelete
  23. kawan GB & fatin tu somebody I know ke?

    ReplyDelete
  24. Yunus Badawi:
    ops..ada bakal bapak mertua jugak kat sini, hahah!

    ReplyDelete
  25. Kuasai minda:
    ergh...tak tau la...

    ReplyDelete
  26. suri:
    iklan kat tv tu dah terlebih dari memadai rasanya...

    ReplyDelete
  27. kemm:
    awak tak kenal rasanya...kenapa? heheh...
    (owh..mungkin awak kenal fatin kt fb la kot..)

    ReplyDelete
  28. >.< yewww!!

    dulu kt uia, kene naik bas himpit2 dgn foreigner pun x suke jugaks.

    bau pelik plis.

    ReplyDelete
  29. BDC:
    UIA. nitemare. euuw! (nasib baik ini entri OBBK heheh)

    ReplyDelete
  30. rasanya yang punya badan tak dapat menghidu..tu lah kesiannya. kalau tahu tak kan nak sengaja beri orang sekeliling menghidu :)

    ReplyDelete
  31. ummi5:
    diorg mmg tak tau...tapi org yg terbau kene bagitau. tapi dgn cara yg betul...

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D