Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Friday, October 29, 2010

OBBK: Katak

Dia baik kerana dia sahaja yang tidak melompat sewaktu GB mengambil gambarnya.
Yang  lain-lain...huh!
 (sila abaikan kerabunan anda untuk melihatnya secara jelas...maklum sajalah...{ketawa})

Teringat lama dahulu sewaktu di Sungai Pusu...

GB sangat suka haiwan comel ini. Mesra dan tidak busuk. Kawan-kawan pun ramai yang memanjakan GB dengan hadiah bertema katak setiap kali hari jadi. Kebanyakan koleksi yang GB ada pun hasil ingatan dari teman-teman. Gembira tidak terkata.
.
.
.
.

Sewaktu matrikulasi di Petaling Jaya pula, di situ lah GB dapat katak pertama. Masih ingat lagi soalan yang ditanya melalui perantaranya, "Mahu hadiah apa?"

GB jawab, "Katak".

Malam esoknya GB dapat. Simpan sampai sekarang. (Senyum meleret)

P/S: 10 tahun yang lalu cenderahati berupa haiwan katak itu sangat-sangat susah untuk dicari. Tapi dia mampu cari sampai dapat. (senyum lagi)

59 comments:

  1. katak umpama 'teddybear' GB.
    kenal benar beliau ini.

    ')

    ReplyDelete
  2. msti selalu termimpi2 putera katak kan??? :D

    ReplyDelete
  3. SALAM,
    KATAK JUGA MAKHLUK ALLAH. BENCI TIDAK TAPI LF GELI GELEMAN DGN KATAK NI !

    ReplyDelete
  4. taste ko nie memang lainla GB. Katak..bior betik?

    ReplyDelete
  5. biar btol weh?katak yg ko minat..isk3

    ReplyDelete
  6. love is in the air....
    Ni mesti malam-malam cium katak tu kan? Hehehehehehe....

    ReplyDelete
  7. GB~~ sy sgt tak suka ngan katak.. sy sgt takut katak huhuhu

    ReplyDelete
  8. salam..cium katak dpt jadi puteri tau huhuhuhu

    ReplyDelete
  9. nak katak untuk Januari depan???
    boleeeeeeeee.....

    ReplyDelete
  10. Apakah yang menghadiahkan itu bernama 'Putera Katak'? :)

    ReplyDelete
  11. i pernah pegang katak masa kt utm, semua kawan lari. kkakakaka

    ReplyDelete
  12. unik! selalunya perempuan terpekik geli dengan katak.
    pernah kah cuba mencium katak realiti? adakah mengharap ia berubah menjadi putera menawan? (charming)

    ReplyDelete
  13. kena pakey macro lens baru nmpk rupa paras katak ittewww.. buta agaknyerr.. uhuhu

    ReplyDelete
  14. ada katak jugak! =p tapi katak yang patung tu laa... comel! hehe..

    ReplyDelete
  15. GB mmg peminat katak dan segala yg sewarna dengan katak
    .
    .
    .
    .
    .
    Katak yg dlm gambar tu gila glamor seh!!

    ReplyDelete
  16. wahh..GB ni mmg lain la..selalu org gelikan..hehe

    ReplyDelete
  17. comel je kan dpt hadiah katak. kiut!

    susah payah dia carikan katak utk GB. must be someone special kan. ;p

    ReplyDelete
  18. hye tingat si forg prince itu ya?

    ReplyDelete
  19. tak try kiss katak tu???
    miahahaha

    ReplyDelete
  20. dah jawab semua sokalan dalam post terbaru

    ReplyDelete
  21. mcm kwn saya lah. dia pon suka katak. sampai kitorg pggl liya katak

    hehe. katak hijau

    ReplyDelete
  22. BonekadalamChermin:
    owh. kamu salah seorang yg mengenaliku. kuikuikui

    ReplyDelete
  23. makdara TERdiva:
    mimpi tak penah lagi. pelik sungguh!

    ReplyDelete
  24. luahfikiran:
    hahaha. GB suka org geli geleman katok ni. besday dah lepas belum? ngeeee

    ReplyDelete
  25. MasZuber:
    abeh nak buat cemana....hati dah suka...ngeee

    ReplyDelete
  26. frwls:
    kodok byk kat sini. bagi spesis lain laa

    ReplyDelete
  27. Zezebel:
    zaman dulu2 masa baru dapt tu mmg la cium tiap2 malam. tapi skrg ni buat simpan brooch je. huhuhu

    ReplyDelete
  28. cik fiza:
    jaga2 cik fiza....katak biasanya suka org yg takut kat dia. muehehehe

    ReplyDelete
  29. sahromnasrudin:
    cium sampai tua pun takkan bertukar punya. dah try. hahaha

    ReplyDelete
  30. DrSinga:
    akak. i dah besau le. takmo dah katok2 as gift ni. ngeeeee

    ReplyDelete
  31. kakcik:
    ihihihi...kakcik buat saya senyum tersipu2..ngeeee

    ReplyDelete
  32. Myaby:
    pelik kan?
    awat la depa takut katok?

    ReplyDelete
  33. ummi5:
    pernah cium katak pet. tapi percayalah....ia tetap akan menjadi seekor katak jua. hahaha

    ReplyDelete
  34. T@sh Sch@:
    ngeee...dia berada jauh...jauh sgt. dah tak jumpa dah pun. :p

    ReplyDelete
  35. en_me:
    ai belum mampu en me....kamera cap ayam itu jualah yg jadik peneman. huhuhu

    ReplyDelete
  36. alien:
    selalu ka mimpi katak dulu??

    ReplyDelete
  37. aspenladylovely:
    ehehehe...lagi sorang kenal GB daaaa

    ReplyDelete
  38. Bb Hussain:
    perasan tak katak tu kiutttt sgt....

    ReplyDelete
  39. GaDis CoMeL:
    we have same wavelength. i like! :D

    ReplyDelete
  40. kucingorengemok:
    ai penah kene gigit n kene cakar dgn mr cat tau. tapi katok tak penah buat mcm tu pun..... huuu~

    ReplyDelete
  41. FATIN MRAZ:
    hihihi. memori belum reformat. ngeeee

    ReplyDelete
  42. h4ni3:
    katak kat atas tu kecik sgt nak kiss. huhuhu

    ReplyDelete
  43. b.r.u.t.a.l.s.o.l.o:
    tq, nanti GB gi jenguk

    ReplyDelete
  44. Poyaty :
    boleh geng dgn dia. hihihi

    ReplyDelete
  45. kerokerokeropi...heeee

    mata busat

    ReplyDelete
  46. Queen:
    kamu kenal ek? hihihi...suke!

    ReplyDelete
  47. katak?? mcm citer ali setan!! hehe so suweet kan kenangan :P

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D