Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Sunday, October 3, 2010

Kenapa ramai lari bila diajak ke masjid?

Here in the mosque, everyone is a VVIP
(Snapped at a mosque parking space somewhere in Teluk Intan)
Salam Ahad,

Ini kisah benar.

Pada mulanya apabila seorang sahabat umumkan nak buat open house sambil beramal, ramai yang beriya-riya kata nak join. Lepas tu dia kata mungkin akan buat kat sebuah restoren, pun ramai yang kata nak join. Ramai...

Tapi lepas tu fikir punya fikir, dia cakap dia nak buat kat area masjid.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Senyap.

P/S: Agaknya kenapa?

43 comments:

  1. salam GB,,buat dimasjid ke..mana ke..tujuannya sama kan..

    ReplyDelete
  2. diorang takut kot..kene observe aurat sket..

    ReplyDelete
  3. Nanti kena pakai baju tutup skit, takleh tayang rambut baru set warna baru, atau mekap nanti kena basuh lak nak amik wuduk.

    Agaknya laaaaaaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  4. haha! tak penah pulak dgr org buat open house kat masjid. tp kalau kenduri kawin tu biasa la :)

    ReplyDelete
  5. masikh bukan ke tmpat mmplaji ilmu agma..huhu..

    utk makan sllu klu ada mailudurasul huhu yang sllu makn2 tuh heee

    ReplyDelete
  6. ok ape kat masjid
    masuk waktu bulih solat
    org yg datang nak solat pun leh join open house: open house amal katanya

    yang bukan agama islam pun leh datang kan.. sbb misti die buat kat halaman masjid kan, bukan dalam nye..
    yg 'cuti' pun xde masalah kan..

    ReplyDelete
  7. vavavava
    diorg rasa psiko bile dekat ngn masjid

    azan je, kne masuk jemaah
    xleh bedal kaw2

    nnti dah sendat, xleh rukuk :P

    agaknye lah kottttttttt

    ReplyDelete
  8. dia orang lupa mandi wajib.. tak pun dia orang tak sempat tukar pakian terkena najis semalam..sebenarnya dia orang baik

    ReplyDelete
  9. skrg zaman moden,nk wat open house kena kat tmpt grand2

    kat masjid ape barang, org2 tua lanjut usia je gi masjid

    dorg pikir camtu kot..

    ReplyDelete
  10. try ajak nomborsebelas p masjid, die nak g tak ? hahahahaa

    ReplyDelete
  11. salam..skrg nie dh jadi mcm trend plak..masjid / surau hanya AJK je yg penuhi..pas tue, klu buat open house, tak nak jemput warga surau..kononnya makanan tak cukup huhuhuhhu

    ReplyDelete
  12. tetiba teringat ada open house lain, same day, same time.


    *jawapan cliche

    ReplyDelete
  13. Mcm2 manusia skang ni...maybe takut rambut yg karat2 takleh nak tyg kot..

    ReplyDelete
  14. Jangan kata masjid, baru jupe tok imam da lari daaaa....hehehehehhe

    ReplyDelete
  15. bukan tok imam jer la aspen... asal dia nampak jer yg pakai ketayap/ serban, terus ketaq pale lutut.. hehe..

    sungguh tak baik orang2 ittewww..

    ReplyDelete
  16. pompuan time period tak boleh masuk mesjid..

    ReplyDelete
  17. Dorang semua banyak hutang kat masjid tu kot. hehehehe....

    ReplyDelete
  18. jamban masjid tewww tak bersih kott.. ekeke

    ReplyDelete
  19. h4ni3: Hehehehee...klu tetiba yg pakai ketayap tu bakal dady in law camne ek? Kuang kuang kuanggg....

    DrSinga: Yang banyak lari ni yg penah dtg period pun....

    (Eh...eh wat cam blog sndiri la pulak ni)

    ReplyDelete
  20. kak Erna

    salam
    itu lah...cuma tempat je berbeda. cewah!

    ReplyDelete
  21. MasZuber

    Yep. mungkin. itu di antara satu sebab. tapi...

    ReplyDelete
  22. azieazah

    heheh. tayang tudung baru pun ok ape. tudung ariani sampai beratus tu...

    ReplyDelete
  23. Mr Noble

    skrg ni byk ada kesedaran pasal fungsi masjid bukan setakat tempat ibadat. tapi lebih kepada nak satukan komuniti islam kite thru mcm2 program...

    ReplyDelete
  24. -•»Á®ÐZMÀ®Ñ«•-

    huhuhuuh...suka betul dia dgn term PMS tu ek? kihkih

    ReplyDelete
  25. suri

    baca komen saya kat mrNoble. fungsi masjid lebih luas lagi sepatutnya

    ReplyDelete
  26. alien

    kamu punya soul yg sama dgn saya. i like! :D

    ReplyDelete
  27. elyse

    haaa...kene cari punca tu kenapa sampai psiko dgn masjid. heheh

    ReplyDelete
  28. b.r.u.t.a.l.s.o.l.o

    kamu positif.

    GB suka.

    huhu

    ReplyDelete
  29. Al

    mungkin. tapi masjid skrg ni pun byk yg grand...

    ReplyDelete
  30. miss lolly a.k.a luvfareda

    cikloly ajak dia, dia pegi tak? huhuhu

    ReplyDelete
  31. sahromnasrudin

    aha. ayah GB (warga surau) selalu cerita mcm tu. huhu

    ReplyDelete
  32. GaDis CoMeL

    baiklah. jawapan diterima. :D

    ReplyDelete
  33. gismo82

    ala...taruk la selendang sedondon warna rambut. cun ape.... :D

    ReplyDelete
  34. aspenladylovely

    macam jumpa tok mudim je bunyik. hahaha

    ReplyDelete
  35. DrSinga

    tapi kat luar mesjid boleh kan...? :D

    ReplyDelete
  36. Zezebel

    hutang sebab terambik duit tabung surau kot? hihihi

    ReplyDelete
  37. en_me

    jamban mesjid at taqwa ttdi terbaekkk

    ReplyDelete
  38. aspenladylovely

    kamu buat GB kompius. hahahaha

    ReplyDelete
  39. aspen tolong jawab b/p tu
    hahaha

    ReplyDelete
  40. ermmm persoalan yang menarik...tak pernah terpikir pon..maybe fobia @ sedar diri kot dengar masjid nih..
    1.solat tak pernah cukup..mcm bagus je nak pergi masjid...semata2 nak makan.(mcm kena kt saye je :) )
    2.dlm kepala masjid cuma utk solat,mengaji,nikah,bab jenazah..
    3.masjid kan tmpt org2 baek...diri tak bape nak baek lagi lah tuh..tu pasal berfikir 4,5,6 kali nak pergi or tak...
    hihihi

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D