Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Tuesday, October 5, 2010

Flashback PMR: Tido masa exam. Korang penah?

 Malfunction traffic light can't be regarded as a street furniture even though it looks prettier with all lights on.
Location: In front of school, Jalan Desa Utama, Taman Desa

Ok, sempena meraikan adik-adik form 3 yang amik PMR harini, akak GB nak cerita sikit....

Dulu masa GB amik PMR, time exam Geografi GB tertido sebab mengantuk. Meja dah la kat belakang-belakang. Exam petang (kot...). 

GB dah jawab sikit la time tu. Soalan objektif je....

Masuk soalan ke 10, mendung pulak kat luar. Senyap sunyi (ye lah kan sebab tengah exam). Rasa macam kondusif pulak untuk tido. Otometik mata berat dan langsung terlelap........ 

.
.
.
.
.
.
.
.
.
(Sempat mimpi lagi....ape nak jadi ni.....?)
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Tiba-tiba meja GB kene ketuk. Pengawas exam tu kejutkan sebab tengok GB tak abis jawab lagi. Katanya, 'Lagi 15 minit...'

Dan-dan mata jadi segar bugar. Kelam-kabut GB jawab semua soalan. Baca-baca soalan pastu gelapkan kat paper jawapan. Nasib baik objektif.......
.
Akhirnya.....beberapa bulan kemudian.....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Dapat result.

Geografi: A

Ngeeeeee.....

P/S: Adik-adik sekalian....jangan ikut ok. Itu bukan contoh yang bagus. Jangan sekali-kali ikut ok.....good luck semua ya!

44 comments:

  1. moral of the story...
    hidup jgn gelabah.. apa2 p hadapi dengan tenang. :D

    ReplyDelete
  2. pernah je

    time spm lagi!!!
    dengan b4 exam tu muntah teruk

    subjek agama

    result keluar = 5C

    kahkahkah

    ReplyDelete
  3. heheh me xpernah

    tido masa 1st day start sekolah pernah lah

    masa darjah 1 ..huhuhu
    baik lah cikgu me tak kejutkan pun ...
    hahhaha

    ReplyDelete
  4. wah dapat jawapan dalam mimpi ke GB??

    sy kalo dpt kertas soalan, mata mmg segah xleh nk tido sbb cuak lebih...

    tp PMR mmg sweet memory for me :D

    ReplyDelete
  5. Wahhh!!! hebat hebat!!! *tepuk*tepuk*tepuk*

    ReplyDelete
  6. salam..sy PMR tahun 96..Geo dapat A tau..aku sendiri tak caye coz target A++ heheheheh

    ReplyDelete
  7. Tertidur time exam? Bahayanya tu GB. Mesti tak minat matapelajaran tu semua kan? Hehehehe....

    ReplyDelete
  8. Patut aaaa anak2 sedaraku x sekolah...tgh PMR ghupernya

    ReplyDelete
  9. suka balig kertas..dlm tuh ada jwpan haaa

    ReplyDelete
  10. kembang kertas jawapan kena elior!!!

    ReplyDelete
  11. Masa tido tu mesti mimpi ada org bg jawapan...he..he..he..

    ReplyDelete
  12. cGi0:
    jgn gelabah..insyaAllah.....

    ReplyDelete
  13. elyse:
    haaa...kan ada jugak yg pernah! gimme 5!

    ReplyDelete
  14. T@sh Sch@:
    cikgu tgk 'ala comelnye budak ni....'
    tu yg nak kejut tapi tak sampai hati kan...

    ReplyDelete
  15. cik fiza:
    dah tak igt mimpi apa. tapi kuat gak efek dia lepas terjaga tu. hahah

    ReplyDelete
  16. Ismail Fitry:
    jom tepuk ramai2! :D

    ReplyDelete
  17. sahromnasrudin:
    nampaknya kita amik pmr tahun yg sama. huhuhu

    ReplyDelete
  18. Zezebel:
    tidur sebab ngantuk...bukan tak minat. jap, haa..sejarah je lah yg tak minat pun. huhuhhu

    ReplyDelete
  19. aspenladylovely:
    apa la punya makcik....hahaha

    ReplyDelete
  20. suri:
    masa PMR mana boleh buat mcm tu...huhuhu

    ReplyDelete
  21. en_me:
    tp en_me lagi kaya....(eh tetibe...ngee)

    ReplyDelete
  22. DrSinga:
    elior bukan sebarang elior tuh. hihihi

    ReplyDelete
  23. gismo82:
    ada jin agaknye kot. tu yg 15 minit express tuh...haha..

    ReplyDelete
  24. seb baik 15 minit
    kalau 15 saat????
    hehehe

    ReplyDelete
  25. h4ni3:
    kalau 15 saat alamatnya paper2 lepas tu cuti je lah terus...hahaha!

    ReplyDelete
  26. Sungguh cemerlang terbilang dan gemilang tuuuu... :)

    ReplyDelete
  27. kakcik:
    cemerlang terbilang gemilang kat pengawas exam yg kejutkan GB tu. :D

    ReplyDelete
  28. poyo jer tuh..
    sya pun dpt A..;)

    ReplyDelete
  29. fatin:
    ahahaaa!
    skali skala poyo. nanti time spm ade lagi citer nye. heheh

    ReplyDelete
  30. kalo cmtu nnt kalo sy nk pi amik PTK ke sy nk tido jap la cari ilham dalam mimpi hehehehe

    ReplyDelete
  31. cik fiza:
    ish dia ni...kan dah warning jgn ikut....
    huhuhu

    ReplyDelete
  32. mana traffic lite?
    pokok je nampak
    hahaha

    ReplyDelete
  33. Razif Radzi:
    tiada yg benar melainkan kisah benar belaka. :D

    ReplyDelete
  34. alien:
    incek....tu yg menyala lampu 3 kaler tu bukan ke traffic light....? :D

    ReplyDelete
  35. afendi ariff:
    hahahaha!!! tu la GB ckp, jgn ikut!

    ReplyDelete
  36. penah...hee..bulan pose..spm 2002
    paper bosan : sejarah.pas2 balik hostel,nangis2 sbb takut fail..huhu
    sudah2nye..dapat gak la C = congratz
    ehehe..

    ReplyDelete
  37. ni kira terer la, boleh tertido, jawab kelam kabut dan dapat A. my son masa sekolah rendah katanya selalu tertido, konon dah habis cepat, boring tunggu cikgu kutip kertas jawapan :)

    ReplyDelete
  38. FaRhA: alhamdulillah... C tu maksudnye cemerlang. hahaha

    ReplyDelete
  39. ummi5: jawab awal tido kemudian - itu lebih baik. mesti bijak budaknya. :)

    ReplyDelete
  40. pernah..tapi berjaya la jawap..cumanya bukan A la..heee

    ReplyDelete
  41. queen: asal penah tido kire keless la tuh...huhuhu

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D