Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Tuesday, September 7, 2010

Selingan 2 - Main Kejar-kejar Dalam Ofis, Tebiat!

Tunggu masa untuk di'manicured'

Orang lain dah cuti. Dah balik kampung. Dah beli baju raya. Kasut raya. Tinted raya. Tayar raya. 

Tapi GB?

GB masih dikejar boss sebab dia nak harga irrigation pipes. GB masih kene kejar supplier yang sebenarnya untuk bagi quotation irrigation pipes. Kene call Mr Chia untuk minta quotation. Kene kejar siti-situ-sana-sini sebab fax mesin kat section luar opis GB. 

Berikut adalah perbualan telefon sebentar tadi.
GB: Can I talk to Mr Chia please?
X : Which Chia? Gumuk ka kurus puniya?
GB: (hu?)

p/s: Dear Boss, sebab you dah bagi GB bonus raya maka GB sanggup cakap dengan Chia gemuk dan Chia kurus. Sekian

28 comments:

  1. wah2.. sudah dapat bonus raya yer GB... cantik kuku :)

    ReplyDelete
  2. heheh. kuku tu tak siap lagi lah! nak raya ni. selamat hari raya!

    ReplyDelete
  3. salam...itu kuku awak ke??? kecilnya..selamat ari raya ye..maaf zahir batin

    ReplyDelete
  4. mmg ganas skrg ni, baju raya kuih raya kasut raya beg raya... KUKU raya!!!

    best2..

    ReplyDelete
  5. HUA HUA HUA,

    fidde i nak cop Mr. Chua yang gemokla..

    aku pun sangap kat ofis skang..mood raye sgt dah nie..

    ReplyDelete
  6. sahrom: salam...kuku kecik tapi kalau cakar bercalar tu...heheh

    ReplyDelete
  7. cik fiza: buat kuku je la yg termampu sekarang. isk! (sambil mengenangkan baju raya yang belum ade tuh wuwuwu~)

    ReplyDelete
  8. mas: bos aku pun tak tau chia mana yg dia ckp tadi. dia kata any chia oso can...duh.... :p

    ReplyDelete
  9. ok la ada pekerja yang berdedikasi mcm ni. kalau tak satu malaysia semua tutup opis.

    salam aidilfitri.

    ReplyDelete
  10. Salam my dear..:)

    Tahniah..kiranya cik GB kita seorg yang komited dgn tgs yg diamanahkan..:):)
    Selamat Hari Raya...
    MOga ceria2 selalu...take care!

    ReplyDelete
  11. paklong: eish...malu saya ehehe ~blushed~

    salam aidilfitri. :)

    ReplyDelete
  12. pnKartini: salam...keje kene buat sampai siap lor...wuwuwu~

    salam aidilfitri. :)

    ReplyDelete
  13. seumur hidup aku yg dah hampir 30 tahun, xpernah pergi manicure wehh..
    berkeladak agaknya aku ni..hahah

    ReplyDelete
  14. weh...aku buat sendiri je kat rumah...tak kuasa babe nak pi buat kat kedai. heheh

    ReplyDelete
  15. alahai dilayan bak puteri lagi tuh

    ReplyDelete
  16. layan sendiri je kuku2 ni suri..hihi

    ReplyDelete
  17. GB xpee bonuss masyukkk ok pe..kejar pon kejarr la ek.hehehee
    blik mn? izee ptg ni nk blik dh..slmt hari raye!

    ReplyDelete
  18. even bonus pun tak mampu melembutkan hati kite sekarang....huuu~ bestnye dah nak balik kampung...kite balik sg petani raya pertama tu nanti. ok, berhati2 di jalan raya. jumpa lagi lepas raya okeh!

    ReplyDelete
  19. alamak! ckp pasal tinted ni baru terigt, lupa nak cuci kete weekend lepas, harap2 kamis ni bleh cuci :D

    ReplyDelete
  20. DrSinga: GB? eheheh...ape kata akak dokter itu yang tlg jawabkan....ngeee

    ReplyDelete
  21. MrNoble: khamis? alamatnya kene beratur dgn 20 kete lain la...miahahaha!!! (padahal kete sendiri berkeladak jugak tuh...kerah tenaga adik2 petang ni hahaha!!)

    ReplyDelete
  22. bonus?waaa...dah blh kawin nih...
    heh!

    ReplyDelete
  23. kesian kena cakap dengan chia kurus gemuk. Kuku tu dah manicure ke tak tu?

    ReplyDelete
  24. afendi: mana maunye...bonus byk tu cuma cukup utk kawenkan pokok je. wuuu~

    ReplyDelete
  25. belle: hahah. in fact sampai sekarang GB tak tau chia sebenarnya tu gemuk ke kurus. ape2 je lah. haha..
    psstt...kuku tu x sempat buat laa...buat mlm raya boleh lagi...asal kilat cukup huu

    ReplyDelete
  26. cikLynda: selamat hari raya juga! :D

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D