Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Thursday, September 23, 2010

Part time job zaman dulu - Part 1

Hot cappuccino and a slice of cake on a non-diet afternoon. :D

Harini GB terbaca entry Amni pasal cerita part time jobnya.

Terus teringat cerita pasal GB pulak.....

Dulu masa sem 3 year berapa ntah GB penah buat part time kat Jusco Alpha Angle. Alang-alang amik sem 3 tapi kelas tak banyak, so buat la part time. Ok juga. Dapat income sikit. Tak payah nak nyusahkan mak ayah untuk sem tu. Balance-balance tu boleh pakai untuk tanggung kos projek untuk sem berikutnya sebab biasanya PTPTPU GB masuk paling lambat…

Kat situ GB keje dok kat service counter je. Keje senang. Kalau shift pagi GB akan on semua suis yang berkaitan. Kalau ada call in GB angkat. Kalau orang tanya direction GB bagitau. Kalau org nak bayar tiket parking, GB buatkan. Kalau ada anak hilang, GB buat announcement. Kalau ada kete blocking, GB announce juga. Dan kalau Jusco tu ada buat event apa-apa, GB akan pusing satu complex untuk bagi flyers kat shop tenants.

Tapi kalau weekend penat jugak la…sebab orang ramai. Ada yang mengadu gate exit takleh bukak la..yang mengadu anak hilang, mengadu hilang henpon, wallet…segala lah! Ada jugak yang mengadu spek hitam mahal dia jatuh dalam lobang toilet lepas tu boleh pulak paksa-paksa makcik cleaner ‘korek’ sampai dapat. Banyak cantik muke kau! 

Untuk kes-kes yang macam tu GB terpaksa cakap, ‘Maaf, kalau macam tu kite boleh tolong kalau glasses tu still belum di’flushed’ habis. Tapi kalau dah takde dalam lobang tu, kami tak dapat buat apa-apa, maaf ye.’ 

Sambil senyum. 

Tapi biasanya tak dibalas dengan senyuman pun. Sebaliknya caci makian yang GB dan makcik-makcik cleaner dapat. 

Biasanya ayat yang dia cakap camni, ‘Eh spek I tu harga 4 ratus tau!’. 

Tapi GB pedulik apa? Dia yang silap kan? Ingat makcik-makcik cleaner kat Jusco ni keje nak mengadap lobang toilet je ke?

to be continued...

P/S: Masalahnye kalau dah dikorek balik pun 'lalu' lagi ke nak pakai? Yeckkk!

21 comments:

  1. Memang best kan kalu keja part time nih. Dapat extra duit. Bestttt!

    Tapi adakala, kita memang tak duga pun tugasan kita tuh. sungguh menyimpang! hehehehehe

    ReplyDelete
  2. kita pun nak tanya soalan yang last tu, hahaa... tak pakai kot? dia nak jual kat mudah.com :)

    ReplyDelete
  3. wah!!!! kire sedekah je la..takkan itu pun nak berkira kan huhuhuhu
    p/s: org kaya mmg selalu berkira

    ReplyDelete
  4. GB

    dia nak samak la spek die tu
    padahal beli kat PS je

    hihi

    ReplyDelete
  5. me baru blaja nak cari part time job ... hehhehe

    sowi saya tAG awak sebab awak tak pernah buat tAg saya !!

    http://akudidiari.blogspot.com/2010/09/contest-senyuman-maneh.html

    ngehn ngeh ngeh

    ReplyDelete
  6. azie: even sekarang pun rasa macam nak buat part time. tapi kat mana? :D

    ReplyDelete
  7. KGG: hahaha!!! lepas ni mesti sale thru mudah.com jatuh merudum. yeckkk!

    ReplyDelete
  8. sahrom: berkira tu satu hal. silap dia tu ha....ish..malas lah kan nak layan?

    ReplyDelete
  9. elyse: terfikir jugak mcm tu, ntah2 dia propa ja sebab mmg spek tu takkan dpt balik pun. takde sapa pun akhirnya kan?

    ReplyDelete
  10. scha: awak ni kan...? kl kan ke luas. :D

    thanks for the tagging. insyaAllah this time kite buat okeh. :D

    ReplyDelete
  11. suara ko mesti ala-ala dimerdukan masa buat anouncement2 tu kan....

    ReplyDelete
  12. nampak sangat dia takde duit nak beli baru..yuckss...

    ReplyDelete
  13. hahaha kalau mampu beli sekali spek rm400, takkan tak mampu beli tuk kali kedua. chait!

    akak dulu keja part time kat baiduri..muahahaha

    http://twinkywinkystars.blogspot.com

    ReplyDelete
  14. drSinga: siap prektis vokal tu nak kasi merdu...miahaha!!

    ReplyDelete
  15. Queen: eheheh....tapi tetap yeckkk!

    ReplyDelete
  16. Drama Mama:

    tau takpe...

    ye kite tau. ada akak comel kat baiduri tuh. tu pasal tak putus2 org masuk. kihkih

    ReplyDelete
  17. cik lynda: sementara boleh cari pengalaman kan...?

    ReplyDelete
  18. nak tau takkk tengok gambar ni lah buat craving dekat choc indulgence. salahkan gambar niiii. huuuu =p

    ReplyDelete
  19. jom sikret resepi! 11/10 boleh strt diet balik. huhu

    ReplyDelete
  20. tgk pic ngn tajuk mule2 engat kan gb keje part time kt sR.baru nk excited sket.coz dlu lps spm n time cuti sem diploma selalu bwat part time kt sR taw.mmg tak ley diet ok asyik mkn kek free je.heheh
    but,sgt manis pengalaman bwat part time tuh.even rasenye lagi byk pahit kot.yela kene layn costumer yg mcm2 ragam.sabar je lar..:)

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D