Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Monday, September 6, 2010

Kenapa saya suka blog: Episode 4: Yunus Badawi

Sunset at almost buka puasa time, viewed from Kg Melayu Subang 

Tuan Rumah: Yunus Badawi
Tajuk Blog: Yunus Badawi

Kenapa gadisBunga suka?

Pertama-tama GB nak bagitau, GB baruuuu je kenal dengan tuan YB ni. Tapi dulu selalu jugak pandang-pandang jeling-jeling bila beliau mengomen-ngomen kat blog DrSinga . Masa tu GB nak tegur tapi segan, almaklum beliau tu YB, GB kan blogger bunga yang muda belia…segan la nak tegur-tegur blogger otai macam tuan YB ni. Takut nanti komen-komen GB tak tertimbul pulekk dalam banyak-banyak komen kipas susah mati beliau yang sedia ade.

Tapi last-last ada jugak chance nak kenal dengan blogger otai ni. Kenapa GB kata dia otai? Tengok je lah entry ni, tengah bukak puasa pun boleh update blog. Pergh! Sempoi kan?

Ok, nak tau kenapa beliau ada dalam list GB ni? Sebab YB ni adalah blogger yang prihatin, pemurah, friendly dan rajin menjawab komen-komen dalam entry beliau, kadang-kadang secara panjang lebar. Nampak tak betapa seriusnye tuan YB ni menangani komen-komen di kaunter aduan beliau?

Mungkin sebab tu maka ramai yang suka main chop-chop menjadi pengomen burung awal di setiap entri beliau. Bagi GB itu menarik sebab YB berjaya memainkan peranan untuk menarik perhatian blogger lain dengan cara tersendiri. Dan yang bestnye GB penah menang pertandingan chopp tu...yey! Cuma GB tak pasti pulak kot-kot YB ada buat pertandingan pengomen burung awal terbanyak. Kalau ada pun GB tak pasti apa hadiahnya. Tapi kalau hadiahnya biskut coklet cips yang itu….GB pun nak masuk bertanding!

So tuan YB, macam mana? Nak ke jemput GB dan member-member lain bertandang untuk makan biskut yang banyak coklet cips tu lepas raya nanti? Wink wink!

P/S: Biskut dahlia la! Salah! Semperit la! Bukan....dahlia..... isk!


40 comments:

  1. cop !
    haaa...
    kat sini pulak kRina nak cop..



    betul sangat.. YB sorang yang sangat baik hati dan pemurah.

    gara2 mengecop tulah kRina dapat selai t-shirt ...hehe

    ReplyDelete
  2. tahniah a.z.r.i.n.a.03.07!

    wah siyes ada hadiah? isk kena jadi pengejar chop jugak ni. teruja teruja! hihi.

    ReplyDelete
  3. salam ..kotak komen dah tukar ke???
    bagusla..yg ini lebih mesra alam

    ReplyDelete
  4. sumer blog ko suker erk.. bagus bagus.. ;-)

    ReplyDelete
  5. suke la YB tu,,.. :)

    kuih smprit ngn dahlia tu same je kn sbnrnya? cma nma, ejaan dan sbutn je lain,kn?

    hu..

    celamat ari raya!
    :)

    ReplyDelete
  6. sahrom: kotak komen yg haritu mmg nampak grand tapi x mesra alam...huu~

    ReplyDelete
  7. en_me: semua blog kan ada kelebihannya...eheheh

    ReplyDelete
  8. puteri: tuh la..selalu gaduh dgn member pasal semperit dan dahlia..ape2 je lah kan...? hihi

    ReplyDelete
  9. ermmm yelah fidde
    say pertama kali ke blog nyer pun dah agah jatuh hati dengan caranyer ... :P

    ReplyDelete
  10. scha: blog2 dalam episod2 lepas pun best.... :)

    ReplyDelete
  11. mula2 ko jeling2...
    lepas tu ..
    gi raya rumah dia eh??

    ReplyDelete
  12. doc: jeling beskut dlm blog dia, pastu kecek2 kot2 boleh dpt betul2. jom la jom la!!

    ReplyDelete
  13. puteri: a'ah kan? selamat hari raya! :D

    ReplyDelete
  14. kad raya?
    dah lama tak hantar dan terima..
    uhuu
    ingat zaman kicik2 dulu

    ReplyDelete
  15. puteri: kad raya? eheheh...kene anta ke? lalala... :p

    ReplyDelete
  16. GB cakap biskut coklat chip sy jd laparr huhuhu~~

    ReplyDelete
  17. mis lolly: mau? mau? 15 hengget je sebekas. muehehe

    ReplyDelete
  18. suri: itu la namanya crayon hidup...cewah!

    ReplyDelete
  19. cik fiza: itu baru coklet cips. belum semperit, tart, kek lapis, ciskek, rendang ketupat....aduhh!

    ReplyDelete
  20. Good with camera, eh? Selamat Hari Raya Aidilfitri..! Maaf zahir dan batin!

    ReplyDelete
  21. Salam GB,
    Maaflah malam2 buta singgah sini. Siang tadi sibuk sikit.

    Terima kasihlah buat review blog saya yg tak seberapanya itu. Puji lebih sangat tu. Tapi ai like hahaha

    FYI saya menawarkan hadiah misteri kpd sesiapa yg berjaya menjadi pengomen pertama 3 kali berturut2. Setakat ni 2 org telah berjaya termasuk Azrina. Mcm2 cara mereka lakukan utk berjaya tu. Nak tahu rahsianya tanyalah mereka hehehe

    Jemputlah ke rumah raya ni. Seperti tahun2 lepas kami buat rumah terbuka pada hari pertama dan kedua. Kalau tak dpt datang masa tu boleh dtg sepanjang Syawal. Tapi harap beri tahu dulu takut kami takde kat rumah. Yalah kami pun nak berjalan ke rumah saudara mara dan sahabat handai raya nanti.

    Kalau nak kontek saya boleh dapatkan no tepon saya dari DrSinga ngeeeee

    ReplyDelete
  22. suka dengan blog intro macam ni. senang nak tengok blogger lain dan cara berkomunikasi pun lebih senang.

    ReplyDelete
  23. Wahh makin rajin gadisBunga mereview blog orang...

    Anyway ini adalah salah satu cara yang paling bagus untuk para blogger nak cari bahan bacaan yang best dari blog yang lain.

    Teruskan chaiyok! chaiyok!

    ReplyDelete
  24. Waaaaah...
    YB sebagai blogger? Ni YB daerah mana ni GB?

    ReplyDelete
  25. mas: jemput2...blog YB tak berkunci. :D

    ReplyDelete
  26. gedek: err...not really. but i love cameras! :D

    ReplyDelete
  27. salam..sila ambil kad raya di entri terbaru sy

    ReplyDelete
  28. YB: haha..akhirnya! akan saya cuba cop 3 kali berturut2, nak menang motor heheh.

    nanti nak ajak dr singa bertandang ke rumah YB (sesuke hati je heheh), boleh?

    ReplyDelete
  29. azketom: thanks to you sebab kamu semua lah sumber ilham GB, cewah!

    ReplyDelete
  30. ismail fitry: wah dapat sokongan. GB suke! tq!

    ReplyDelete
  31. belle: YB ni nama tuan Yunus Badawi tapi GB tak pasti mungkin tuan YB ni betul2 YB (yang berhormat kot). YB yang cool, macam belle juga. heheh

    ReplyDelete
  32. sahrom: wah kad raya? terima kasih daun keladi! sekarang jugak saya pi amik. :D

    ReplyDelete
  33. Ok nanti datanglah. Ajak DrSinga tu sekali. Saya dah 2 kali pergi klinik dia.

    ReplyDelete
  34. wah dah dapat lampu hijau. baiklah YB! (sambil terbayang biskut coklet cips itu heheh)

    ReplyDelete
  35. saya kenal YB pon dari blog Dr Singa

    tulisan ringkas
    padat
    kelakar

    :D

    ReplyDelete
  36. cik elyse:
    Dunia makin kecik kan sekarang? Thanks for reading. :D

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D