Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Friday, September 3, 2010

Kenapa saya suka blog: Episode 3: Drama Mama

Pelangi di langit mendung, edited to per'fake'tion
Tuan Rumah: Baizurah
Tajuk Blog: Drama Mama

Kenapa gadisBunga suka?

Drama Mama yang jelita persis Fazura ni blognye berwarna-warni. Serius! Kalau tak caye tolong lah tengok dan baca entri lepas-lepas. Ehehe…kalerful ai tel yuu….

Pasal big guy nye yang macho, little guy beliau yang kuat makan sampai termuntah dan bermacam-macam ragam lagi tapi sampai sekarang tak boleh lepas dari isap puting. Isk isk isk! Dan jugek pasal hobi beliau mencipta kek yang tak boleh dimakan. Ade jugekkk entri pasal resepi yang selalu buat GB kecur liur menahan tekak yang meminta-minta menu yang sama sebijik macam dalam entri mama yang suka berdrama tu. huhuhu~

Haritu Drama Mama sudeh bikin gabra dekat GB dan member-member blog yang dok folo blog beliau sebab khabarnya di fesbuk beliau sudeh givap memblog. Lepas dipujuk-pujuk beliau tak jadi berenti….phew! Disebabkan mood givap tu beliau ada la buat entri citer seram, tapi lepas dah abis baca ingatkan dapat la tengok rupa antu, rupa-rupanya vinatang berkaki enam (tapi boleh caye ke? Huhuhu) yang punya pasal!! Rasa macam nak hempuk je netbook GB ni. Heheh(amfun..anger management course takde orang nak sponsor huuu~). Tapi sekarang nampak gaya momentum memblog beliau sudah kembali seperti sediakala. GB faham sangat tuh..maklumlah sesama fomfuan….

Apa yang buat GB kagum dengan Drama Mama ni kansebab beliau ni hebat memblog (sampai hasilnye boleh beli kete weyy) sambil jaga anak, masak, buat kek yg tak boleh dimakan tuh, dan buat bende-bende yang sewaktu dengannya sedangkan beliau ni ada kelulusan yang bukan calang-calang ok. Jangan ditanya mana GB tau. GB ada spy seantero Malaya..so tak payahlah plan nak buat buat tembok macam tembok besar China tu sebab last-last GB akan tau juga. Saspen je bunyiknye kannn eheheh.

GB terfikirkalaulah tetibe beliau ada the little girl pulek..mesti bertambah kaler dalam blog beliau. Muehehehe….ops Drama Mama…jangan marah GB..nanti cepat tua. Kawan-kawan sekalian, jom kite berdoa beramai-ramai……amin……! Hahaha!! Dan sembilan bulan kendianada la watak baru dalam blog beliau. Sekian. (miahahaha!!!)

P/S: YB, baja subsidi bila mau sampai? 


44 comments:

  1. akhirnya berjaya mengepos komen!!! yeaaaa~ :)

    ReplyDelete
  2. demi kamu fiza...demi kamu maka ku ubah setting. hahah!

    ReplyDelete
  3. salam..berblog smpai boleh beli krete?? mmg hebat tue..sy respek pd org yg boleh buat entri smpai 3x sehari coz sy mmg tak mampu nak buatnya...huhuhuhu

    ReplyDelete
  4. Wahhh seronoknya dapat promosi cam ni. Saling menghargai...

    ReplyDelete
  5. sahrom: haa...bab beli kete tu kene tanya sendiri dgn tuan punye blog. (tapi janji jgn hempuk GB ye lepas ni..heheh)

    ReplyDelete
  6. azie: sesama blogger ni dah mcm kengkawan kan...apa salahnye. turn azie akan sampai..hihi :)

    ReplyDelete
  7. wah...dasat ko ek??
    main spy spy....

    ReplyDelete
  8. drSinga: dulu cecite nak jadi cam agent scully x-files. hihi

    ReplyDelete
  9. wah2.. gumbiranya hatiku... i likeeeeee :)

    Gadis Bunga = GB

    ReplyDelete
  10. Salam,

    Wahh hebat betul promotionnya...
    Mungkin Blog saya nanti untuk Episode yang ke 100 ok? :)

    ReplyDelete
  11. akak.. so kreatif .. suke...

    gadis bunga anda dah bertemu dgn mat bunga belum?? hehe

    ReplyDelete
  12. cik fiza: wah, GB pulak yg teruja ni. haha. btw ini trial tau. pasni nak tukar balik setting intense debate. kalau cik fiza tak boleh komen jugak pakai setting tu, nampak gayanya kenalah GB menggodek setting. orait? :)

    ReplyDelete
  13. ismail fitry: ini cuma lambang apresiasi utk kwn2. blog kamu nantikan saja..tapi tak sampai episode ke 100 kot...drama nur kasih pun baru 26 episode je. hehe :)

    ReplyDelete
  14. aini: mat bunga? adoi mak... haha. jawapannya...tunggu.... :D

    ReplyDelete
  15. ko jadik supplier ker dgn mama tewww.. masyukk ghitewww

    ReplyDelete
  16. wahhhhh satu review yang hebat..*kagum*

    salam kenal yer..rasernyer sy pestime masuk sini..

    ReplyDelete
  17. laki aku suh baca blog nih...kata ada tulis pasal blog i. awwwww sweet ko nyah!

    spy eh? bukan ko tahu sebab ko *cough cough* junior*cough cough* akak? hehehehehhehehhehehe

    SATU JA AYAT YANG PALING TAKLEH BLAH KAT DALAM ENTRY NIH :

    "Pasal big guy nye yang macho"

    TIDAKKKK!!!! DIA TIDAKKK MACHOOOO! TIDAKKKK!DIA HANYALAH MOCHA! hahahaha

    ReplyDelete
  18. smpi dpt beli kete? siyess???? wohoooooooo~

    ReplyDelete
  19. en_me: i kan supplier u jugekk..episode ke pertama lagi youu...eheh!

    ReplyDelete
  20. cik fiza: rasa cam polis lak kene panggil madam. hahaha!

    ReplyDelete
  21. sh3la: salam juga...
    terima kasih ye singgah sini. :)
    ~blushed~

    ReplyDelete
  22. kak bai: wah, mana macho mocha man tau junior akak ni tulis pasal akak? spy jugak ka? haha!
    ~ish kantoi penyepaian aku~
    kite tunggu lagi 9 bulan. jeng jeng jeng... :p

    ReplyDelete
  23. masy: ye..jgn tak tau...kete mainan ok....bagi kat anak dia the little guy tuh... heheh

    ReplyDelete
  24. smlam singgh sini tapi tak der port nak komen pun harini bru blh..

    ingatkan drama king tadi heee..

    suri try jejak wordoress gadis bunga tapi tak dapatlah..

    knp tak guna wp?? huuu.. rugi lohh..

    ReplyDelete
  25. fidde dah jadi gadis promosi blog lar.... :P

    ReplyDelete
  26. itu lah, pasal isu tak leh komen ni cik fiza ada mengadu, nasib baik dia ckp, so GB pun reverse setting blogspot semula. tak pakai intense debate utk sementara. mungkin sebab tu suri pun tak boleh komen kot.

    pasal wordpress tu, itu blog emojiwangkarat GB. ehehehe.... ~blush lagi..~
    http://gadisbunga.wordpress.com/

    ReplyDelete
  27. belle: nak panggil promosi pun boleh. tp kite lagi suka panggil bloggers appreciation series. heheh.

    ReplyDelete
  28. en3 kita sama hari ni ada felangi..
    cantik kan? ;p

    ReplyDelete
  29. sayangsayangibu:
    ye lah..kebetulan pulak kite ni peminat2 pelangi. :D

    ReplyDelete
  30. joe: e'eh, betul jugak kan? patut la ada yg kompius..

    ReplyDelete
  31. saya pon 1st time mai sini.... saya pon nak singgah la blog tu.. pe kata buat review blog say pulak? ekeke...salam kenal~

    ReplyDelete
  32. amni:

    terima kasih singgah sini...

    kalau baca entri episode pengenalan, blog2 yg terpilih ada kriterianya. insyaAllah blog kamu akan direview tapi tak sure nanti episode ke berapa, okey. :)

    ReplyDelete
  33. makin kalerfull la hdupnya nnt.. ameen.. mudah2an dimakbulkn Tuhan

    :)

    pelangi tu mcm,,mcm lain, lain mcm, mcm...

    er,,,

    ReplyDelete
  34. salam,

    terus jadi peminat nombor satu ye..

    ReplyDelete
  35. puteri: kalau 40 orang amin insyaAllah nanti kite akan dengar berita gumbira. miahaha!!!

    pelangi tu real lah. heheh. itu keje tgn gatal yg memfotoshopkan gambar tu. :D

    ReplyDelete
  36. mas:soalan yg bagus. kalau ko boleh cari cluenya ko akan tau siapa punye blog pulak lepas ni. :D

    ReplyDelete
  37. penjejak maya: kipas susah mati kah? heheh

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D