Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Thursday, September 2, 2010

Kenapa saya suka blog: Episod 2: DrSinga’s Blog

Pokok bunga ros (Rosa spp.) di rumah. Lebat berbunga tapi bunganya kecik.
Ada cara nak gemukkan bunga ros tak? (takde kaitan dengan entri)
Tuan Rumah: DrSinga
Tajuk Blog: DrSinga’s Blog

Kenapa gadisBunga suka?

DrSinga adalah seorang doktor dan ibu yang garang. Macam singa. Bulunya kembang bila naik hantu, yang juga bermaksud bila beliau dapat pegang stereng, tapi bukan ambulans punya ok. Tapi GB tak takut. Malah nampak kelakar dan comel (bab comel, ini seriussss). Tambahan pulak baru-baru ni baru GB tau dia baru (eh berapa banyak baru daaaa) first time tengok ladybird live depan mata. Ahahahaha!!!! (amfun doc…..!!!)

DrSinga ni suke bercerita. Lain dari dokter lain yang GB kenal. Dokter lain diam-diam ubi berisi dan ala-ala kontrol ayu mahupun hensem gitu. Macam kazen GB yang dokter itu jugekk. Memang la hensem tapi mak aii…mulut tuh macam simpan sekilo emas. Nak dengar dia sebut ‘eh’ pun susah. Padahal kalau dia bukak mulut pun takkan berkurang tahap kehenseman eh ape da aku melalut…! Tapi dokter Singa ni brutal tapi comellll. Sesuai la dengan namanya kan..takkan nak buat perangai macam dokter kuda laut pulekkk….. Tapi dalam dok garang-garang pun, dokter ni tetap menten friendly dan humble. Mungkin sebab itulah GB suka dok folo blog beliau.

Kalau dah namanya dokter, pepaham je lah. Dapat pulak dokter yang suke memblog. Ade aje lah bahan dia nak isi. Yang seram, yang ngeri, yang kelakau, yang ngade-ngade (pesakit ye…bukan dokternye), yang yummy, yang censored pun ada jugekkk! Tapi dalam bahasa rate PG13 yang tak keterlaluan lah. GB pun bukannya 13 lagi dah nak dekat 30 dah punnn…

Tapi paling GB suke bila DrSinga ni cerita tentang hal-hal berkait dengan keje dia. Ilmu tuh! Nak kene amik injection ape…nak sunat macam mana…nak jaga kesihatan di ‘situ‘…nak itu nak ini. Maklum…dulu cita-cita GB nak jadi dokter tapi UIA grab pulekk suruh buat architecture huhuhu….. Takpe itu hal lama. Tapi kalau kawen dengan dokter pun ok ape. Dapat jadi bini dokter kan? Eheheh maaf melalut lagi….

Kesimpulannya, blog DrSinga memberikan ilmu berharga dan menjadi sumber inspirasi untuk GB terus melompat tinggi sambil melihat bumi. Cewah ayat jiwang! Tak sabar nak lepak dengan DrSinga  sambil membedal sup gearbox lepas raya ni miahaha!!

Nantikan episode seterusnya okeh!

P/S: Drama sebabak

No comments:

Post a Comment

...kerana komenmu begitu berharga! :D