Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Wednesday, September 1, 2010

Kenapa saya suka blog: Episod 1: Memang Lumayan Six

Kulit menggelupas sebab allergic sabun jenama X
(takde kene-mengene dengan entri)


Tuan Rumah: en_me
Tajuk Blog: Memang Lumayan Six

Kenapa gadisBunga suka?

En_me ni adalah blogger yang best dan fofuler giteww sampaikan beberapa kali jugak dia kene pindah rumah sebab dah kene follow dengan kipas susah mati fanatik termasuklah pembaca bisu beliau. Bagi GB yang baru nak berjinak-jinak dalam dunia blogging ni, en_me punye blog adalah pencetus minat GB sebab memang eye-catching, ada gambar-gambar yang cun kat entri walaupun cerita beliau takde kene mengena langsung dengan gambar tersebut. (ayat skema)

Melalui pengamatan GB, en_me ni suka betul mengambil gambar dan suka pulak pada bunga-bungaan. Sesuai sangat la kan sebab GB sendiri pun bunga yang suke mengambik gambar jugak…hihi... ;)

Dalam blog en_me yang dulu-dulu tu, GB belajar serba sedikit tentang hobi en_me iaitu membeli rumah. Hasilnya? GB pun sudah pun ade rumah sendiri. (ni kat blogspot ni lah). Rumah baru GB ada kt wedpress nun. Tapi jangan salah sangka, yang  en_me beli tu rumah yang betul-betul punya la ye….

Satu lagi, en_me ni fofuler kerana entri beliau sesuai untuk semua lapisan masyarakat. Konsep Open mic Friday beliau telah menjadikan beliau lebih fofuler mengalahkan Mr Karam Singh Walia. Wahhh….kipas lelebih ni…. :p

Dan kalau kawan-kawan nak tau, en_me ni memang prihatin orangnye. Hensem pulak tu. Pernah sekali tu GB tengah frust gila dengan blogspot lantas beli rumah baru kat wedpress. Masuk dalam tu lost terus sebab blur. En_me terus dengan baik hatinya mengoffer diri untuk menolong bunga yang tengah menangis-nangis kat tepi pokok. Bunga pun terus menceritakan tentang bla bla bla..stop! GB, kamu membebel keterlaluan. Sadap!

Ape-apepun, pesan en_me, blogging ni kene minat. Kene minat ok….!

Nantikan episod seterusnya pulakkk…

P/S: Kodomo Lion

2 comments:

  1. Jelas ada banyak tahu tentang hal ini. Saya pikir Anda membuat beberapa poin baik di Fitur juga. Tetap bekerja, pekerjaan yang besar!

    ReplyDelete
  2. GB betul lah blog tuh pic2 nya tersangat cantik..sama hobby gan kita suka ambik pic

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D