Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Wednesday, September 29, 2010

Teman-teman tidur gadisBunga

One of my favourite novel
Bila malam dah lewat agak-agak dalam pukul 11 lebih macam tu GB akan siap-siap nak berkuak meniarap atas katil. Tapi bukan sorang-sorang tau. Ada teman okeh.... bertukar-tukar pasangan ooooo. Tengok la mood malam tu macam mana. Hihihi....

Kalau mood tengah agak-agak jiwang nak meluahkan perasaan, netbook akan jadi teman. Taip-taip la apa yang patut...draft blog ke...buat list jejaka idaman ke...buat list jawapan pedas untuk soalan 'bila ko nak kawen' ke...atau kadang-kadang taip apa yang nak dibuat kat ofis besoknye.... Isk!

Tapi kalau mood tengah nak berangan...bukak novel seketul. Tapi no Ahadiat-ahadiat Akasyah ye (takde maksud apa-apa ok...)... Novel yang best (bagi GB lah) GB boleh ulang baca berkali-kali...so takde masalah kene beli novel baru ke apa kan? Tapi kadang-kadang page yang sama GB ulang baca sampai 4-5 kali sebab dah mamai...

Tapi biasanya end up GB pun tak sedar apa ayat last yg GB taip atau baca sebab sedar-sedar je dah Subuh....Isk!

P/S: Sementara belum kawen ni....sebab kalau dah kawen nanti agak-agak boleh lagi ke GB buat lagi aktiviti-aktiviti faveret ni? Hm...wink wink!

36 comments:

  1. alien: kene bolehkan jugak-jugak..ye dok?

    ReplyDelete
  2. kene konsult dengan bakal suami la kot
    ngeh3

    ReplyDelete
  3. huu aiseymen...kene tambah list untuk ciri ciri bakal suami idaman ni. mlm ni kompem tido dgn netbook. hahaha!

    ReplyDelete
  4. haha.sementara blom kawen ni, boleh la GC mengarut apa yang patut dalam blog, tapi tu pun dah kena warning dgn bakal suami lepas ni takleh tulis 'gua' 'lu' dah. wahahaha.


    hai awak. sy komen kat sini tau. ;p

    ReplyDelete
  5. GC: hahaha...baekkk punya warning!

    ye awak... (erkk!) saya baca.... (erkk!!!)

    :p

    ReplyDelete
  6. boleh.. bace bersama2 partner.. wink!;)

    ReplyDelete
  7. fatin: wahahahah...gud idea. hihihi

    ReplyDelete
  8. hye gadis bunga. fifiey ziarah ni. wah wah wah, suka novel ye? cuba baca cerpen di blog fifiey:) klu buruk tulisannya, bg kritik tau:)) haha, anyway, selamat menjalani hari2 mendatang dengan lebih ceria dengan netbook n novel2 GB:)

    ReplyDelete
  9. salam GB..akak juga peminat novel dulu..sanggup habiskan satu malam..selagi tak habis..tak leh tidur..

    ReplyDelete
  10. Kak Azie kalu dah suka satu-satu novel tu, baca berulang-ulang sampai boleh hafal plot dan dialog sekali...

    ReplyDelete
  11. biasa kalau tgk cite omputih mmg biasa la time nak tdo tu kapel2 omputih baca buku dulu :)

    ReplyDelete
  12. hehe..bgus2, mbaca adalah satu cara untuk cpt tido esp baca buku ilmiah..

    ReplyDelete
  13. masa dara ok lagi tapi dah kwin rasa perlu di kurangkan..

    sllu klu naik bas jer msti dlm hadbeg bawa sebijik novel heeee

    ReplyDelete
  14. baca entri ni tgh malam. Da tido kul 10 td. Tetiba terbangun segar bugar lak mata. Ternyata entri GB ni tak berjaya buat saya tido. Huhuhu

    ReplyDelete
  15. salam...dh kawen aktiviti tue pun leh buat gak heheheheh

    ReplyDelete
  16. dah kawin mcm2 aktiviti ada..he..he..he.. tak sempat nak baca novel nanti..

    ReplyDelete
  17. balik-balik cerita pasal nak kawin jer ni?
    Bila nak kawin? ["p]
    Gurau jer ya GB. Hehehehe....

    ReplyDelete
  18. Sapa kata x boleh?? Boleh...tapi mula2 balik keje lepas dinner kena basuh kain..pastu wat susu anak..pastu kemas umah, mop lantai...pastu anak nangis (pujuk aaa...takkan tengok je...) tepok2 anak tu....

    Alih2 da pagi...

    Sapa kata x boleh?

    ReplyDelete
  19. FIFIEY LYCHEE MARATION:
    hi fifiey. thx singgah sini. nanti kite akan singgan ke sana dan baca cerpen pulak. :D

    ReplyDelete
  20. kak Erna:
    minat novel tapi bukan semua. memilih jugak. tapi yg dah suka tu boleh la ulang baca byk kali... :)

    ReplyDelete
  21. kak azie: a'ah kan. mcm dah meresap masuk dlm jiwa novel tu. boleh bawak sampai ke mimpi.. hihihi

    ReplyDelete
  22. mrNoble: huh. itu cuma dlm skrip. nampak la mcm kelesss. heheh

    ReplyDelete
  23. qaseh: buku paling cepat buat ngantuk...buku teks sejarah. ihihihi

    ReplyDelete
  24. suri: kite masa dlm kete or bas mmg xleh membaca. penin. taktau kenapa. :D

    ReplyDelete
  25. h4ni3: eheheh...saya kene bersorak girang ni doc! :p

    ReplyDelete
  26. ismail fitry: komik masa darjah berapa tu? ihihihi

    ReplyDelete
  27. sahrom: hihi...saje je buat2 curious nak tau... :p

    ReplyDelete
  28. gismo: ye betul. kene masak, mencuci, mengemas..aduh penat!

    ReplyDelete
  29. belle: biasa la...musim....hahaha!

    ReplyDelete
  30. aspen: eh eh..kite mana tau...sbb tu awak kene bagitau... :p

    ReplyDelete
  31. nice belog sistah! keep it up! :)

    ReplyDelete
  32. GB

    list down la author yg GB fully recommend :)

    ReplyDelete
  33. elyse:
    haa...bab ni subjective sbb GB baca novel bukan based on who the author is, tapi lebih kepada theme and jalan cerita. lagipun bukan semua author akan produce their best story writing in all novels of theirs. sidney sheldon punye story telling style GB suka. but still, it's subjective right? :)

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D