Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Sunday, September 19, 2010

Cerita weekend 1 - Planning bab kawen???

Proposed wedding site for GB adik GB, Kedah.
Visible roof is older part of Makngah's house.
At the back is greening paddy field with Gunung Jerai background.
Pagi Sabtu masa tengah breakfast french toast with baked beans dengan bunda GB, kitorang berborak la pasal planning majlis kawen adik GB yang nombor 3 itu. Tempatnya dah ada, Makngah GB offer rumah dia untuk dibuat kenduri. Ada scenery sawah padi berlatarkan Gunung Jerai (lihat gambar ye kengkawan...). Keless...GB memang suka! Tapi tak sure pulak time tu padinya hijau atau kuning. Kalau hijau GB lebih suka!

Lepas tu cerita-cerita lagi. GB cakap kat bunda, nanti kawen GB taknak buat wedding macam biasa-biasa ni. No hantaran-hantaran. Menyemak. Bekas-bekas hantaran masa adik GB bertunang dulu penuh kat dalam rumah tapi nak recycle tak reti macam mana. Dah la haritu pihak perempuan balas 22 dulang, pihak kitorang cuma bagi 7 dulang je. Ha, tak ke penuh rumah dibuatnya?

GB nanti taknak hantaran yang berdulang-dulang tuh. Cukup sekadar maskahwin dan hadiah senaskah al-Quran dan set telekung. Lepas tu kenduri. No bersanding-bersanding. No pelamin-pelamin. GB lebih suka buat santai-santai so kitorang (ehem!) boleh strolling around dan beramah mesra secara lebih rapat dengan tetamu yang hadir. Lagipun lagi jimat ape kan???

Baju kawen dah ada design nye. GB design sendiri. Cantik? Mesti la...baju kawen maaa....tapi takde le songket-songket segala ni ye. Huhuhu....

Tengah-tengah syok bercerita, tetibe bunda GB menyampuk. 'Eiiii...sape yang nak kawen sebenaqnya ni ha???'

P/S: Oopss...terlebih sudehhh! Hihii!

40 comments:

  1. ehem!


    masinnyer mihun arini... adusss!!!

    ReplyDelete
  2. rindunya zama bercinta pulak..

    ReplyDelete
  3. itu la pasal... gua kompius gak tadi.. sape yang nak kawin sebenarnya.. orang lain lak yang berlebih nie... hahaha..

    ReplyDelete
  4. GB
    sy pon plan benda yang sama
    siap nk buat 1 majlis je

    tapi, parent 2 2 belah xbagi
    nak jaga air muka

    bakal pengantin yg teruk :(

    ReplyDelete
  5. salam,

    elok la merancang dr sekarang tp kawen ni yg ptg perkare wajib tu tp pada mase yg sama kene jage hati org tua gak nanti..

    ReplyDelete
  6. gambar rumah kampung dlm entry nie mmg menarik minat aku...

    kalo lah kg aku macam nie kan bestt

    jelouss..!!

    ekekeke


    http://nomborsebelas.blogspot.com/

    ReplyDelete
  7. SALAM,
    CANTIK GAMBAR TU ! JANGAN LUPA MENJEMPUT, BILA ADIK DAN GB KAHWIN !

    ReplyDelete
  8. cantiknyee scenery...


    dulu pun berangan camtu.. nak simple.. tunang + nikah skali harung.. takyah apply cuti byk2 kali.. at last tak jadik jugak.. ramai beno sedare mare 'penasihat'...

    ReplyDelete
  9. ammvoiii akak GB tewww.. sonoknyerr nak kawenn kanns

    ReplyDelete
  10. semoga jodoh awak kan dipermudahkan oleh-Nya

    ReplyDelete
  11. Sama macam majlis yang saya rancang tahun depan. Hehehehe....
    Simple, jimat tapi meriah.
    Saya cadang tambah permainan untuk kanak2 atau permainan rakyat lagi, baru siok.

    ReplyDelete
  12. suri: nak rindu zaman bercinta jugak boleh? :D

    ReplyDelete
  13. -•»Á®ÐZMÀ®Ñ«•-
    aloh makan sambil menceceh mmg sedap...huuu~

    ReplyDelete
  14. cik elyse:
    oh gitu ceritanya. nampaknya kena ambil langkah berjaga2 sedari awal ni...jeng jeng jeng...

    ReplyDelete
  15. PM: complicated rupanya keje kawen ni ek...adeh...

    ReplyDelete
  16. sebelas: nasib ko la ko takde kampung macam tu. :p

    ReplyDelete
  17. b.r.u.t.a.l.s.o.l.o:
    tolong rekomen sorang, pastu bagi alamat nak anta kad ye. ngeee

    ReplyDelete
  18. LF: insyaAllah nanti saya jemput okeh! ramai2 mai kedah nun... :D

    ReplyDelete
  19. h4ni3:
    aduh...sedara mara pun ada gak kan kan kene consider. tapi kan ke kite yg nak kawen??

    p/s: doc pun susah nak apply cuti meh?

    ReplyDelete
  20. en_me: enchek me kan dah lama seronok kawen...bagi le can kat kite pulekk...hihi

    ReplyDelete
  21. belle: wah...best planning cenggitu!

    ReplyDelete
  22. tina: weh...tau lar mung tak lama lagi.... :p

    ReplyDelete
  23. calon nya dah ada yang???
    nak akak cari kan....??
    *angkat2 kening*

    ReplyDelete
  24. Lupa cakap.
    cantik gambar tu, bleh buat wallpaper.

    ReplyDelete
  25. teramat cantik kampong tu. bestnya awak ada kampong gitu. nak jugak rasa kampong mcm tu..

    i kawen dulu pun no hantaran, no sanding. simple, low cost. i maafkan mereka yg mengata :)

    ReplyDelete
  26. drSinga:
    akak nak tlg cari org johor ke? ngeeee....*tersipu-sipu*

    ReplyDelete
  27. belle: thank you. kebetulan time tu langit cerah dan padi tgh hijau. :)

    ReplyDelete
  28. ummi5:
    nanti jemput la dtg masa kenduri encik adik. kalau segan masa kenduri GB nanti pun boleh dtg.... :)

    mulia sungguh kamu memaafkan mulut2 diorang tu. hihi. rasanya ummi pun dah nampak byk kebaikan kalau buat kenduri simple2 kan...especially bab survival lepas kawen, tul tak?

    ReplyDelete
  29. cantiknya gambor rumah tepi sawah. suka sangat..
    pssst : mau cari orang johor ke? syarat dia kena pandai anyam ketupat tau.. LOL..

    ReplyDelete
  30. ececeh....blush balik dah muke ni.... :p

    takde la semestinye org johor..org tganu ke, perak ke, memana pun ok jahhh. (aishhh dah lain mcm bunyik ni...hahah)

    ReplyDelete
  31. Alhamdulillah memang terasa berkatnya :)

    i very happy GB nak invite. insyaAllah kalau musim cuti senang boleh dtg :)

    ReplyDelete
  32. ummi5: kan bagus kalau ramai org macam awak. sebab adatnya majority always win over minority kan... :D

    ReplyDelete
  33. gadisBunga : Ptt la nak sgt amik petua taugeh tu..ahakssssss

    ReplyDelete
  34. GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr:
    eheh...kalau cemtu nampaknya sekampung lah kite....ihihihi

    ReplyDelete
  35. kak CT: eheheh. tapi saya mmg suke toge pon...ihihi

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D