Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Wednesday, September 15, 2010

Cerita Syawal 3 - Apa yang tak best tentang Syawal 1431H?

Original items planned to be bought were just those two big bottles of  mineral water...
but ended up buying that boxed-up stuff too
(and please note that this pic is snapped using the freshly impulse-bought camera)...
that's what I call groceries shopping. :D  
  1. Jammed kat highway - bayangkan GB sangkut dalam jam nak dekat-dekat 9 jam! Kematu okeh! (biasanya SP-KL dalam 4 jam lebih je...huuu~)
  2. Makan banyak...kat semua rumah (boleh bikin gemuk ok!) - singgah la rumah sape pun, semua angkat air, ketupat rendang, dodol, biskut raya, kek. Itu belum termasuk yang ajak makan nasi tuh!
  3. Jerawat!!! - banyak faktor. Antaranya stress sebab jem, pastu sebab makanan yang berminyak-minyak dan berlemak-lemak, pastu sebab cuaca kat SP yang panas lain macam maka membuatkan kulit muka GB jadi berminyak dan tersumbat, dan lastly, sebab kurang minum air kosong (sebab tu la terus borong 2 botol besar kat Tesco!)
  4. Ape lagi ek? - (lepas ni mesti ada point lagi. setakat yang ada ni bacalah dulu ye. terima ksih. :D)
  5. Ha dah ingat! Tak boleh wish happy birthday (15/9) kat another crush (wey berapa banyak crush daaa....!) - Dulu tiap-tiap tahun wish birthday kat dia. Tapi lepas grad terus tak de dah aktiviti tu. Wuwuwu~~~
P/S: Nak wish kat sini boleh? Happy birthday FF yang terbang di awan biru itu! Wink!

24 comments:

  1. sykurlah tu tak sakit perut macam uncle !

    ReplyDelete
  2. uncle: alhamdulillah tak sakit perut, tapi jerawat tu geram jugak tgk. hihi

    ReplyDelete
  3. SALAM,
    NASIB BADAN 9 JAM. SIANG KE MALAM NI? SELEPAS 9 JAM BOLEH PERGI SHOPPING LAGI? ESOK CUTI UMUM. ADA RANCANGAN APA2 KE?

    ReplyDelete
  4. salam LF,
    shopping tu kat tesco sg petani sebelum melibatkan diri dalam jem yang membawa dari lewat petang sampai ke nak dekat subuh pagi hari berikutnye.

    esok igt nak pegi jalan raya kat rumah member2 around sini. LF buat open haus ke esok? :D

    ReplyDelete
  5. laa....
    air kosong je....????
    tak jadik lah datang raya...
    ribena botol kaca tak de ke Acik Bunga??!!

    ReplyDelete
  6. air kosong tu nak kasi detox segala yg manis dari ribena botol kaca itu lah...hihi

    ReplyDelete
  7. huuu.. berapa hari boleh abis dua botol tu.. tu belum kira berapa kali nak kena g toilet..

    ReplyDelete
  8. jem? heheh..sabar jelah... 9jam lama tu

    ReplyDelete
  9. nak sibuk wish besday jugak bulih??

    hepi besday ff..ehehe

    ReplyDelete
  10. Ehh sama lah kita. Pun ada gak jerawat sbb cuaca yang panas tu. Tak suka. Tak suka!

    ReplyDelete
  11. SALAM GB,
    LF TAK BUAT OPEN HOUSE KERANA RUMAH LF TAK CLOSED. TETAPI LF RAJIN PERGI KE RUMAH OPEN HOUSE ORANG LAIN. INI ADA 3 RUMAH MENANTI DIKUNJUNGI. LEPAS NI MUNGKIN ADA JEMPUTAN LAGI KOT ? MANA TAHU DARIPADA GB SENDIRI !

    ReplyDelete
  12. salam..mmg teruk highway jem kali ini..sy masa nak lik SP pun terkena gak..last2 tido sat kat R&R Bukit Gantang

    ReplyDelete
  13. salam,

    saya kalau jem mase kat highway tu mula la nak amik roti sapu ngan jem yang ade tu hehe..

    ReplyDelete
  14. -•»Á®ÐZMÀ®Ñ«•- :
    air tu last2 kene share 7 org. hihi

    ReplyDelete
  15. six.september =_=:
    september baby ke? hihi

    ReplyDelete
  16. LF: tahun ni GB tak buat open haus. just kecil2an je, tak mcm tahun lepas. oen house invitation pun so far tak byk. hihi

    ReplyDelete
  17. sahrom: saya tidur 1/2 jam kt ulu bernam. itu pun sebab dah kompem tak jem lagi depan tu...baru sedar mata dah penat dan kaki dah lenguh.

    SP kat mana? sekampung rupanya kita. :D

    ReplyDelete
  18. PM: takde jem dah time tu...beli roti krim tak payah sapu2 dah. senang. bila sangap terus amik makan. huuu~

    ReplyDelete
  19. Nasib baik kat sabah ni tiada jem kat highway. Hehehehe....

    ReplyDelete
  20. belle: itu pasal GB suka sabah bah... :D

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D