Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Tuesday, September 14, 2010

Cerita Syawal 2 - Apa yang best tentang Syawal 1431H?

Jacob's Walk of Life at FRIM Kepong - Months ago (should be organized after raya i guess...) 
  1. Balik kampung - walau sangkut kat jem, tapi boleh usha-usha mamat-mamat kat kereta sebelah-menyebelah sebab nak race kompem la tak boleh....jem ok!
  2. Tidur di rumah kat Taman Desa Aman tu semula - sejak disewakan, jarang benar dapat jejak kaki ke rumah yang banyak betul nostalgia especially masa belajar kat UIA dulu...nasib baik raya kali penyewa sebelum tu dah pindah ke Negeri Sembilan...jadi dapatlah GB tidur balik kat bilik GB yang bersiling tinggi itu...wuwuwu~ kalaulah dapat kerja dengan gaji yang macam kat KL ni tapi kat Sungai Petani...memang GB akan tinggal kat rumah tu walau terpaksa duduk sorang-sorang...hihi~
  3. Jumpa saudara-mara dan kawan-kawan lama - semua cakap GB dah kurus dan lawa! Yeay!!!!
  4. Boleh makan banyak-banyak di siang hari - ketupat palas, nasi impit, rendang ayam kampung, you name it!
  5. Melaram dengan baju baru dan tudung warna ceria gila dan mekap dan kasut baru dan henbeg baru tanpa perlu risau orang mengata kita over lalala...
  6. Boleh pegi shopping pakai baju raya tanpa dipandang seperti alien sesat!
P/S: Satu lagi, GB berjaya beli kamera baru. Impulse buy macam biasa. Yeay!!!

20 comments:

  1. Banyak yang menggembirakan, kan? :)

    ReplyDelete
  2. Perhhh! Senarai tu cuma 5? Sebenarnya lebih tu kan? kan? hehehehe

    Tahniah sebab dapat beli kamera baru. Guna duit raya ekkkk?

    ReplyDelete
  3. kakcik: hari raya kan hari bergembira...hihi

    ReplyDelete
  4. azie: 5 ja dulu sebab lepas ni nak edit lagi...ada tambahan..hahah. kamera tu mmg beli pakai duit raya sebab yang lama dah rosak terus, sudahnya inilah raya yang paling kurang bergambar sekali... al-Fatihah kat kamera lama...huuu~

    ReplyDelete
  5. orang2 muda seronok ikut lain, orang tua seronok ikut lain.

    orang tua seronok tengok anak cucu bergembira mengira hasil kutipan. entah berapa kali kira. masuk keluar duit dari beg entah berapa kali.

    ReplyDelete
  6. tuan Al:
    kire saya ni kategori muda lagi lah ye..hihihi

    ReplyDelete
  7. berapa baju raya?
    adakah mamat2 tu usha kamu juga?
    sudahkah habis cuti raya?
    .
    mak kita kata...
    pinat bate itu sangatttttt sedap!!!

    ReplyDelete
  8. drSinga:
    -baju raya 2 pasang jaaa
    -mamat tu yang usha dulu..kite balas usha jaaa..ngeee
    -sekrg ni dah kat opis...smlm lagi dah masuk keje..wuwuwu~
    .
    -sedap ke? ngeee tq. kem salam kat mak doktet okeh! taun depan ada lagi eheheh (btg buruk doktet yg baru itu sudah habis dalam tapewer kt umah. :D)

    ReplyDelete
  9. Puan Hajah:
    terima kasih berziarah ke sini. :)

    ReplyDelete
  10. how dare u mengumpat Sungai Petani???!
    :P

    cutenmye budak tu,,, sape tuuuu

    ReplyDelete
  11. puteri: uishh..mana da ngumpat...kami org sg petani jugak...hihi

    budak kecik yg pegang bunga tu GB lah. caye tak? caye tak?

    ReplyDelete
  12. org espie gak tak pa lah.. he.he

    GB masa kcik3 ya???
    cute!!!!

    ReplyDelete
  13. "Balik kampung - walau sangkut kat jem, tapi boleh usha-usha mamat-mamat kat kereta sebelah-menyebelah"

    sangat setuju kalau tak kawin lagi. hik hik hik

    ReplyDelete
  14. puteri: sp sentiasa walau tak dok situ pun skrg. haha!

    ReplyDelete
  15. KGG: hadiah utk diri sendiri sempena sebulan berpuasa walau tak penuh. eheheh

    ReplyDelete
  16. salam...
    pakai camera apa gambar semua cantik2?

    ReplyDelete
  17. niza: salam...pakai kamera biasa je. compact digital biasa 10mp

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D