Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Monday, September 13, 2010

Cerita Syawal 1 - Crush lama dah kawen! Sob sob! (Sila baca dalam loghat utagha no...)

Village Mall opposite (old) Tesco at Sg Petani
Salam Aidilfitri kawan-kawan!

Ghaya kali GB balik Sungai Petani. In fact ghaya tahun lepaih pun sama. Walau mak ayah and sefamily GB dok kat KL tapi bila time ghaya, balik Kedah la lagi syok walau kena drive lama gila sebab jem kat highway sebab banyaknya mak-mak menakan dan pak-pak menakan GB yang happening dok kat sana. Sempat pi jalan-jalan ghumah adik beghadik dengan ghumah kawan-kawan lama yang memang ghapat dengan family GB. 

Yang nostalgianya tu bila lalu kat depan ghumah crush lama GB. Lama dah...masa zaman tuisyen nak dekat SPM dulu lagi. Dia skolah lain, GB skolah lain...jumpak time tuisyen ja...pandang-pandang senyum-senyum...padahai time tu  ghumah dekat-dekat ja pun...tapi sebab segan tu yang kontrol tak bagi nampak sangat tu...heheh...

Terpikiaq jugak nak jumpak dia balik tanya habaq segala, tapi segan. Isk! Sebab last dengaq pasai dia pun 11 taun dulu. Time tu ayah GB ada habaq kata dia ada bagi nombor tepon suh pas kat GB tapi ayah pi bagi hilang pulak dahhh atau ayah GB yang sengaja hilangkan?....huuuu~ GB pulak tak beghani nak call-call ghumah dia sebab mak dia gaghang macam mak GB jugak

Tapi semalam...GB dapat tau dia dah kawen... Isk! Kecewa? Tak sangat ego gila GB nih! sebab dia crush saja tapi mengenangkan nombor tepon dia yang ayah GB hilangkan tu...kecewa la jugak. Heheheh...(evil laugh)

P/S: Kesimpulan untuk dighi sendighi.... hang toksah nak mengada-ngada la GB. Lepaih 11 taun baghu nak tanya??? Hihihi...blushed...!

14 comments:

  1. hehhehe ...
    melepasss lah sudah ...
    (baca dalam nada lagu apa nak jadi ~Dato' SM Salim)

    ReplyDelete
  2. scha: hahah...agak melepas tapi tak melepas sgt laa... (nada ngade2 giler heheh)

    ReplyDelete
  3. aper diharap padi seberang..
    padi kat kl pown banyak ghitewww.. ekeke

    ReplyDelete
  4. aihh en_me...negeghi GB tu kan ka mmg jelapang padi...hihi

    ReplyDelete
  5. kalaulah jodoh takkan kemana. kalau bukan jodoh nak buat macam mana.

    ReplyDelete
  6. tuan Al
    betul tuh... cherita chenta lama....eheheh

    ReplyDelete
  7. Elehhh tu teringat time ghaya ja tuh. Waktu lain tak hengat pun. hehehehehe

    ReplyDelete
  8. hihi..sebab time ghaya ja jalan2 lalu depan ghumah dia...ngeeee

    ReplyDelete
  9. lepaih 11 taun barghu nk tanyaa????
    paddiaaaaaa?????????????

    ReplyDelete
  10. tina: biasalah org kedah...lampi yang amat. ehehehe

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D