Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Tuesday, September 28, 2010

Bandar Utama, Jusco & Vincci

Bandar Utama, Sungai Petani, Kedah, Malaysia
Ini kisah rekaan tiada kena-mengena dengan yang hidup atau yang sudah tidak hidup

Kes 1:
A: Saya tunggu awak kat mekdi Bandar Utama ye
B: Ok, sampai dalam 20 minit. LDP jem macam biasa. Tunggu kejap okeh!

Kes 2:
A: Hang kat mana? Aku dah lama tunggu hang kat Bandaq Utama ni!
B: Sat lagi aku sampai la. Dah dekat Hospital Sungai Petani dah pun...hang tuuu....kalut ngat aih!

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Ini kisah benar

Member: Beb, aku dah sampai depan Vincci
GB: Aku pun. Dah duduk tercongok depan Vincci ni. Mana nya engkau?
Member: Hah? Aku tak nampak ko pun. Ko pakai baju apa? Takkan ko dah slim sangat sampai tengok pun tak kenal? 
(Ciskek!)
GB: Ko kat entrance mana? Dalam ke luar?
Member: Dalam. Ko?
GB: Aku pun dalam...

************** (ini proses pemikiran GB sedang berjalan)

GB: Oke la...ko kat Jusco mana?
Member: Alpha Angle. 
GB: Laaaa!!!! Aku dah cakap tadi Jusco Maluri kan....???

P/S: Sudahnya kitorang tak berjumpa. Padan muka. Lunch hour sejam saja maaa....

46 comments:

  1. tak paham.. apa kene mengena kes benar dan kes tipu tu? huhu.. saya sangat slow..=P

    ReplyDelete
  2. misscommunication?
    mcm mana boleh terjadi?
    :)

    ReplyDelete
  3. Hahahahaha....
    Ni biasa terjadi kalau banyak tempat nama lebih kurang sama kan?

    ReplyDelete
  4. Ismail Fitry: tahniah! nasib baik baton tak terpelanting tadi. uhuhuh

    ReplyDelete
  5. Kakcik pernah terkena masa nak ambil Angah kat Klang....

    Mak : Angah kat mana ni?

    Angah : Kat Jusco la.. depan AEON

    Mak : Mak betul2 depan AEON ni, tak nampak Angah pun....

    Angah : Mak kat Jusco mana?

    Mak : Kat Klang la... Bukit Tinggi

    Angah : laaaaa.... Angah kat Jusco Bukit Raja!

    hmmmmmm... buang karan betul!

    ReplyDelete
  6. -•»Á®ÐZMÀ®Ñ«•-:
    tempat ke seken pertandingan jalan itik. hoyey!!

    ReplyDelete
  7. amni: takpe2. tenangkan fikiran. dan baca sekali lagi. eheheh

    ReplyDelete
  8. cik fiza: lepas ni jgn gunakan jusco mahupun vincci sbg landmark lagi

    ReplyDelete
  9. belle: ye, tu la pasal. haru biru jadinya. huhu

    ReplyDelete
  10. kakcik: hah tu lagi haru...dah la sama2 kat klang, sama2 ada bukit pulak tuh, silap tang 'tinggi' dgn 'raja' je. ahahaha!

    ReplyDelete
  11. Lain kalik kasik full address with plan in PDF file as attachment (itupun ada yg terbabas smpai port Klang)

    ReplyDelete
  12. kah kah kah... besok² jumpa kat carrefour je

    ReplyDelete
  13. laaaa patut tak jumpa awak. Saya tunggu di Jusco Setiawangsa hehehe

    ReplyDelete
  14. Sg Petani pun dah maju - ada Bandar Utama.

    Projek saya yg terakhir di SP ialah di Amanjaya.

    ReplyDelete
  15. Cukuplah komen banyak ni. Nanti dikatakan giler kuasa pulak ngeh3x

    ReplyDelete
  16. asslamualaikum.selamat hari raya.soli,komen talak kena mengena.

    ReplyDelete
  17. ha, I am going to try out my thought, your post give me some good ideas, it's really awesome, thanks.

    - Norman

    ReplyDelete
  18. Aspen: itu dulu...sekarang? 15 menet je sampai okeh... :p

    ReplyDelete
  19. KGG: ye, jumpa kat carrefour depan cashier no 3 okeh!

    ReplyDelete
  20. YB 1: justo setia wangsa yg kat AU keramat tu ke? yg byk tempat mkn tu ke? asssudahhh...

    ReplyDelete
  21. YB 2: sp punye maju boleh nampak kat jumlah traffic light dan tahap jem tak hengatnye...ye...mmg maju.

    aman jaya tu dkt dgn saya punye umah kt area sg lalang, sekrg ni kosong le sbb penyewa lepas baru keluar. nak sewa ke yb? ngeee...

    ReplyDelete
  22. YB 3: takpe. gila kuasa lagi bagus dari gila kentang. e'eh??

    ReplyDelete
  23. dakwat basah: terima kaseh. masih syawal. selamat hari raya kembali

    ReplyDelete
  24. ~Nur Zulaiha~:
    eipp...gelak slow2...byk bakal pak mentua nengok kat sini... :p

    ReplyDelete
  25. norman: owh, thanks. just a little sharing

    ReplyDelete
  26. bandar utama sp kat mana? haha. sumpah taktau. haha.

    sg lalang? hehe. orang jeniang mai melawat.

    hehe

    ReplyDelete
  27. memang nama taman yang dekat2 ni ramai yang konfius. contohnya dulu saya pernah duduk Taman Bukit Maluri, Kepong .. tapi ramai yang tersesat ke Taman Maluri, Cheras. Ni kes yang nak datang tak tanya dulu !

    ReplyDelete
  28. kihkihkih
    tulaa
    lenkali cakap biar terang jelas dan nyata
    hehehe

    ReplyDelete
  29. sibbaik bukan kat Jaya Jusco Tebrau City Johor! ahaha..

    psst. ader bunga pink kat blog me oke.. ihiks

    ReplyDelete
  30. GaDis CoMeL : Bandar Utama SP dkt2 dgn area laguna merbuk kot..ni teka jaaa

    hang org jeniang ja kaaa....ish la member sekampung!

    ReplyDelete
  31. uncle Al: wah, sama. dulu saya selalu naik teksi dari jln pahang nak balik ke opis kt tmn maluri cheras, selalu pakcik2 teksi tu igt maluri kt kepong tu ha...isk!

    ReplyDelete
  32. h4ni3: betul2. lepas ni info pogram kene bagi lebih lagi. uhuhu.

    psst - stil pakai intense debate ke? ihihih

    ReplyDelete
  33. en_me: itu dah kelaut perginya. begi lesing je kt member tu nanti..heheh.

    ada bunga pink? wahh..suke sampai berbunga2 GB rasa ni. nak gi tgk! hihihi

    ReplyDelete
  34. he..he..he..maklumat tak betul tu.. Anyway salam kenal..

    ReplyDelete
  35. gismo82: biasalah komuniket memasing nak lajuuu aje...huhuhu

    salam kembali...

    ReplyDelete
  36. biar berapa byk benda yg sama-maklumat biar betul & terang-setuju ngan gismo82..

    p/s: tingat kisah x jumpe opis utk free lance job kat jln ampang (pasal bgnan tabung haji), satu lagi pun kt jln ampang-kisah member roger carik coffee house yg guna shell sbg reference.. huhuuu bpe byk shell laa kt jln ampang

    ReplyDelete
  37. fatin: hihihi. yep, itu pun antara kes2nye. berapa byk kes salah faham daa...jgn nanti nak kawin dgn org lain terkawin dgn org lain dah la kan huhuhu~

    ReplyDelete
  38. hahahahha.....alang2 dah samapi vincci to ko shopping sakan tak fidde? hehehehe

    http://twinkywinkystars.blogspot.com

    ReplyDelete
  39. kak bai: time tu hari2 jalan jusco. belakang opis je maaaa...huhuhu

    ReplyDelete
  40. ini mmg klaka tahap gaban lah. hahaha. make sure cnfirmkan tmpt dulu b4 pegi. LOL~~~ :D

    ReplyDelete
  41. poyaty: masalahnye dah kompem. jumpe kt jusco, depan vincci. hihihi

    ReplyDelete
  42. penah jadi kat aku
    time aku tgh serabut kat keje, member tepon ajak jumpe summit..aku xdgr sgt .. aku dgr cam piramit..

    coling suh tunggu depan setabak.. dah xjumpe, sorang setabak summit.. aku setabak piramit..

    seb baik nak ke samit xjauh
    hehehe

    ReplyDelete
  43. alien: ah, tu satu lagi. tapi betul jugak, nasib baik dkt2 je. huuu~

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D