Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Monday, August 30, 2010

Hati Malaya

Ramadhan Buffet at SACC. Ada kambeng guling. Ada kopi cap Adabi. Dua hari kemudian, demam. :)
Semalam, GB tengok muvi 1957 Hati Malaya kat tv2. Cerita ni GB penah tengok tapi sebab Maya Karin yang GB suka tu ada, GB layan je lagi sekali. Tapi dalam dok tengok-tengok tu tetibe boleh pulak GB menangis, especially masa part Tunku nak pi London tapi takdak duit. Ada scene orang ramai dok pakat-pakat bagi gelang rantai duit segala sebab nak tanggung Tunku nak pi menuntut kemerdekaan kat sana. Kalau GB kat tempat depa masa tu pun GB akan bagi juga walau setakat seringgit. Patriotik jugak GB ni rupenye…

Merdeka itu mahal harganya. Kekalkannya.

P/S: Apakah nama GB ni sebenarnya bunga raya?