Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Monday, August 23, 2010

Demam Balik

Seram sejuk...terpaksa pakai stokin & sarung tangan
  • Seram sejuk
  • Menggigil
  • Asyik menguap
  • Mata berair
  • Sakit badan
  • Bila sentuh dahi, panas
Nak amik MC..keje banyak pulak. Nak-nak sebelum puasa haritu dah MC 2 hari sebab saspek denggi (tak apdet dalam blog). Tapi tak buat folo up cekap pun...just minum 100plus bebanyak. Akak doktor.....help me!!!

P/S: demam ni half day dah rasa cam nak kebah...isk demam ape ni??? 


21 comments:

  1. plis plis plis kamu jangan nakal.. ehehe

    ReplyDelete
  2. adakah kerana nakal maka demam cepat menyerang? huuu~

    ReplyDelete
  3. hehehh ... dugaan ramadhan buat awak akn ...

    saya pun baru baik demam ...
    tapi sehari je ;P alhamdulillah ...

    petua yang selalu saya lakukan

    mandi
    siram air (bukan air panas yer) bermula dari kaki naik sehingga ke muka .. tapi siram di setiap peringkat perlulah dalam jangka masa yang lama @ hilang rasa sejuk .. bukan terusan @ laju jer sampai ke muka ...

    awak akan dapat rasa ..suhu panas badan tu nak keluar ke umbun2 kepala ..

    dah rasa lega kepala baru basahkan bahagian kepala .. dan awak akn rasa sangat lega

    then minum air panas yang baru masak tu yer .. jgn tiup tapi biarkan panasnya reda dengansendiri sehingga awak boleh menghirupnya ..

    selamat mencuba

    ReplyDelete
  4. shca: thx for the tip. balik nanti kompem kite buat. thx sangat. :)

    ReplyDelete
  5. aritu pun 2 hari b4 puasa sy kena demam cmtu.. kena rehat byk2.. minum air byk2.. sy doakan lekas sembuh :)

    ReplyDelete
  6. cikfiza: tengs. doa org berpuasa ni dimakbulkan Tuhan. hihi :)

    ReplyDelete
  7. kalau panassss sangat..memang kita akan rasa sejuuuuuk sangat...
    bila dah berbungkus gitu...kita berpeluh...kebah dah demam...ok balik temperature...
    tapi...sebab tak ada ubat... demam balik nanti...
    ada selsema/batuk/sakit tekak??
    :)

    ReplyDelete
  8. Dr: Kene amik ubat gak ke? makan penedol je boleh tak? pastu seseme, batuk tu ada tapi mildly. sakit tekak belum tapi suara dah sikit seksi uu...huhu

    ReplyDelete
  9. miss Lolly: same...same.... get well soon too...uhuk2!

    ReplyDelete
  10. Kadang2 memang musim demam, dan kita terjangkit, sbb terdedah dgn orang2 yg ada virus.

    Mungkin juga badan terkejut di bulan posa ni makan kita agak berbeza dari rutin lain.

    Asal badan2 tidak rasa bisa-bisa, bukanlah denggi...

    ReplyDelete
  11. bawa jumpa doktor betul. doktor maya tak jadi.

    cepat sembuh, nanti tak dapat raya !

    terima kasih singgah blog saya.

    ReplyDelete
  12. azieazah: yang jadi panik tu sebab dalam sejam je dah rasa tanda2 pastu terus demam terus pastu baik. (mak kite dah sampai suh jumpe ustad dah..isk! hahah!)

    ReplyDelete
  13. suri: berisi cacing le kalau ye pon...huhuhu...

    ReplyDelete
  14. al-lavendari: saya takut doctor yang real. sebab tu bila ada doctor singa ni saya suka! :D

    ReplyDelete
  15. mas: aku dah baik. selimut tebal2 pastu biar berpeluh. harini so far ok lagi... :)

    ReplyDelete
  16. aik, demam? walaupun saya baca post ni pada 2 Disember 2010, jam 6:06 pagi, well..moga cepat sembuh dan moga sentiasa sihat..

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D