Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Wednesday, May 5, 2010

EMO (Pengaruh Hormon Bulanan)

Hari ni: Keje banyak jugak tapi malasnye aduhhh...asyik melayan facebook (tp dalam malas-malas tu keje siap gak..heheh..tekan button elevator). Asyik tgk kwn-kwn punye profile. Ade yg baru bertunang senyap-senyap, ada baru kawen, ada baru dpt baby..huuu.

Tetibe monyok jap..boleh? Terfikir bakul yang besar sambil hati berkata: eh, aku tak cukup sweet ke? kene tambah gula kot..tu lah..aku tak suka minum manis sgt...kan dah takde orang nak. tak cukup feminin ke? aku rasa org yg tak kenal sume kata aku control ayu..ha! tak feminin lagi ke tu? hahaha!

aku rasa aku ok je. ade keje gak walau bukan bos atau tokey, ade kete gak walau kete m'sia je, ade henfon gak walau bukan BB atau iPhone (ops..kantoi..hihi)...lagipun kalau fikir logik, itu ke sebab-sebab kenapa seseorang tu ada orang masuk meminang? kenapa orang lain senang-senang je kawen??

ada gak la yg cube ngorat2 (cewah!) walau tak ke mana...tapi kenapa takde orang nak kawen dengan aku? yg nak kenen2kan pun takde ni...ish..parah mcm ni. ayah sendiri pun taknak kenenkan aku dgn sesapa, takat cakap gitu2 je. teruk sgt ke aku?? (tetibe EMO, boleh? hahaha). lagi sekali bertanya, kenapa orang lain mcm senang je nak kawen??

Tetiba aku senyum balik. 'Err fidde, ko nak ke yg 'macam tu'? tak pun yang 'macam ni'? blank jap aku sementara nak kasi balance balik. finally baru la terfikir ayat keramat ni... JODOH BELUM SAMPAI LA SAYANG....aduh!

p/s: standard la mood cenggini. heheh

5 comments:

  1. Jodoh tetap ada ...
    hihi .. dekat 2 nak sampai tu ..

    ReplyDelete
  2. hihi. malu. (blushed) but thanks! :)

    ReplyDelete
  3. salam kenal :) kadang2 fikirkan hal yg sama mcm u fikir... knape xde org masuk meminang n sbgnya.. tapi btul la ayat yg last tu... jodoh blom sampai untuk kita :)

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. salam cik fiza,
    thx sudi menyinggah di sini ya.

    mmg pun, jodoh yg belum sampai kan? chill je ok! ;)

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D