Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Tuesday, April 13, 2010

Suratan Atau Kebetulan

Sesuatu yang tak disangka
Seringkali mendatangi kita
Itukah suratan dalam kehidupan
Atau hanya satu kebetulan

Kita asyik membicarakan
Persoalan hidup dan pilihan
Sedang kejujuran semakin berkurang
Masih tiada bertemu jawapan

Walau kita dihadapkan
Dengan berbagai pilihan
Mengapa sering terjadi
Pilihan tak menepati

Hingga amat menakutkan
Menghadapi masa depan
Seolah telah terhapus
Sebuah kehidupan yang kudus

Pertemuan sekali ini
Bagi diriku amat bererti
Tetapi ku bimbang untuk menyatakan
Bimbangkan berulang kesilapan

 p/s: aku sangat suka lagu ni. sangat sangat suka.

12 comments:

  1. lagu Otai!!!
    eh!!! fidde dah lahir ke zaman tu!!??
    :)

    ReplyDelete
  2. saya lahir tahun 81. dah tua lor... tp perasan muda. huhu... (tetibe musykil, ntah2 doctor ni bukan pangkat kakak pun kan? huhu)

    ReplyDelete
  3. sila...sila percaya kemuskilan anda....
    (tetiba rasa muda...)

    ReplyDelete
  4. kompem...kompem tak pecaya! hahahaa!!!

    ReplyDelete
  5. SALAM..
    hai..huh..kak minat lagu lama2 yer..blh tahan ni..

    terima ksh sb sudi masuk blog suri :)

    ReplyDelete
  6. huuu..lupa nak say thx to dr singa n suri sebab sudi jenguk blog merepek merapu ni. lagu tu kite suka sebab liriknya...melodinya mmg xleh sangkal la..otai abis!

    ReplyDelete
  7. sungguh tak terlayann lagu,

    salamm,

    ReplyDelete
  8. tun, lama x update blog.. busy ke hospital sana sini lagi ke?

    ReplyDelete
  9. i like this song too... bila kita didalm delema lagu ini...
    adakah yg berlaku hnya la suratan takdir @ cuma kebetulan.. agaknya bgaimna untuk kita menilai nya.. urmm

    ReplyDelete
  10. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  11. saya lahir 80 dan lagu tu adalah salah satu dari ratusan lagu fevret saya. Alhamdulillah, sangat tenang rasanya hati tiap kali terdengar lagu tu.

    ReplyDelete
  12. ok. kamu tua setahun. lalala.
    heheh

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D