Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Monday, June 1, 2009

Cerita Tentang Ceritera Weekend

Weekend aku...hm...not bad.

Balik kedah dgn parents sebab nak sewakan umah kat somebody. Penat sikit sbb asyik drive and kene kemas umah, packing barang and angkut sume ke umah mak ngah. Tumpang jap umah dia since tak boleh nak angkut sume balik subang. Mak ngah pun x kisah sbb umah dia mmg besar pun and dia pun bukan orang asing....er...kitorg yg bukan org asing.

Hihi.. Tapi ape yg best pasal citer aku ni ek? Umah mak ngah aku la...best giler! Umah dia kat area sawah padi. Sesampai je kitorg kat umah dia (lebih kurang kul 12 tgh hari), aku terpegun tgk scene sawah padi hijau dgn background Gunung Jerai yang tersergam, berbumbungkan langit biru cerah berawan putih... Huh..walla!!!!

Ish..ape aku ni.. Subhanallah!!! Cantik yg teramat!!! Mmg sgt2 kene la timing kitorg...aku x boleh nak describe lelebih sbb scenery tu terlalu indah..terlalu heaven...aku kene buktikan dgn gambo yg aku snap masa tu. Tp belum upload lagi sbb camera aku punye usb cable dah hilang..so kene sabar jap. Tp seriously, kalau aku ade DSLR time tu...mau hitam burn kulit aku sbb asyik snap sana snap sini. Terlalu cantik x terkata....

Pastu ape lagi...aku dgn ayah pun posing aaa. Aku adjust kete sikit so that the angle looks nice in camera, and then..snap! Snap! And snap! With the help of right amount of sun and and sun angle yang baik hati, muke aku yg x bape jelita ni pun jadi jelita. Hahaha!!! Ditambah pulak composition aku yg pakai earth colour clothing plus my purple sunglasses, kete purple aku yg jelita, sawah hijau yg memukau, Gunung Jerai yg gagah perkasa, dan langit biru yang membelai...huh...what can i say?

Speechless...

7 comments:

  1. fidde..bestnye..gunung jerai memang cntik..lagi ngan sawah n langit tu...pehh mak..subhannallah..nanti bwkla aku ke sana..mesti bestkan..heehe

    ReplyDelete
  2. mmg boleh sgt2!!! aku ni kalau boleh nak wat photo shoot utk wedding aku kat sana..nt aku bawak ko gi menikmati keindahan alam kat Kedah negeriku..hahaha!!!

    ReplyDelete
  3. hm.. so mana pic nyer tuh.. heheee.. nak tenok..beshnyer sawah

    ReplyDelete
  4. ni pic dah upload...the rest leh tgk kat friendster dulu., facebook susah sgt nak upload sekarang...

    ReplyDelete
  5. kalo ade air terjun genao kejakian aku....

    ReplyDelete
  6. Ohh..ni jaman friendster lagi ek? Fesbok baru nak naik...:)

    ReplyDelete
  7. @Ann Huda (Ate)

    ate!!!!!

    malunya saya ate ade di entri ini. hihihi~

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D